Miért jó ez a verébnek ha felgyorsít mikor megakarom előzni?
Most pl egy mátrakeresztes-pásztó, Bélapátfalva-eger, sástó-mátraszentimre
Kanyargós-egyenes szakaszokon váltakozva.
Miért élvezi a veréb, hogy kanyarba 40, egyenesbe mikor megelőzném vagy 90re felgyorsít.. arra a 150 méter egyenesre.
Előzni nem tudom.
Rutinróka vagyok már ezen útszakaszon, de ezt megérteni nem tudom ha nem próbálom megelőzni nem gyorsít....
Ezen az útvonalon nem minden kanyar hajtű kb 2-3 kivételével az összes bevehető hatvannal, normális utazótempóval. A kissebb kanyarok, akár nyolcvannal is. Ez kb csak olyan kicsi, hogy a buszos 70-80 közt ment mikor ketten voltunk imre felé. Nem tudom mennyit csal pontosan az óra.
Lehet igazából kanyarban gyorsítani
Figyelj, ez olyan dolog, hogy te ismered jól az utat, és szereted tempósan venni a kanyarokat, én is ilyen vagyok. Rendszeresen járok szerpentines szakaszon, ahol imádok kanyarogni, de természetesen majdnem mindig valaki feltart, mert forgalmas az út, ráadásul az enyémtől sokkal drágább és jobb futóművel rendelkező autóval. Nem kell ezen felháborodni, egyszerűen nem mindenki bírja a tempós kanyarokat, hányingere lesz az utasának, felborulnak a szatyrok a csomagtartóban, kilöttyen a mamától kapott leves, bármi oka lehet rá.
A buszos sem jó példa, mert ők is csukott szemmel ismerik a szakaszt, azttán sokszor jobban döngetnek egyes helyeken busszal, mint a személyautósok.
na azért amikor a nagymama levese borulna személyautóban, akkor a buszon már potyognak a csomagok a fejedre :)
itt nem azzal van baj, hogy valaki lassan megy.
ha ismeretlen úton megyek én is bizonytalanabb vagyok, az itthoni tábláknak nem lehet hinni, nem tudod milyen kanyar jön.
de ha utolér valaki, azt hagyom hadd menjen el az egyenesben.
28:"Hegyi úton? A kérdező egyenesekről és egész enyhe kanyarról ír"
azért az eger bélapátfalva nem egy alföldi országút.
ismerd meg hazádat, utána kötözködj tovább:)
Nos utolsó, így van ahogy mondod!
Ha nem enged előre, lehetetlen értelmesen menni, pedig azon szakaszon igencsak kezdő vagyok, de nem hajtok mégsem mint az örűlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!