Miért jó ez a verébnek ha felgyorsít mikor megakarom előzni?
Most pl egy mátrakeresztes-pásztó, Bélapátfalva-eger, sástó-mátraszentimre
Kanyargós-egyenes szakaszokon váltakozva.
Miért élvezi a veréb, hogy kanyarba 40, egyenesbe mikor megelőzném vagy 90re felgyorsít.. arra a 150 méter egyenesre.
Előzni nem tudom.
Rutinróka vagyok már ezen útszakaszon, de ezt megérteni nem tudom ha nem próbálom megelőzni nem gyorsít....
Jézusom kérlek tartsd távol tőlem az ilyen fékező páwákat mert ha rossz napom van akkor tuti hogy kitépem a sufnituningolt 2es golfjából letépem róla a fordított baseball sapkáját beletöröm a szemébe a rayban replikájának a lencséjét majd kitépem a csomagtartójából a mélyládát és azzal verem holtra a hülyegyereket.
Ámen
Ezek közveszélyes gyökerek.
Nincs azzal baj, ha valaki lassan megy, neki úgy biztonságos. De akkor hagyjon előzni, menjen tovább a kanyar után 5 másodpercig 40-nel, amig megelőzi aki menne szabályos tempóban.
Ezek direkt csinálják, és KRESZ szerint is kuurvára szabálytalan. Ez veszélyeztetés.
A kérdező számára csak egy ember létezik a földön: saját maga. Mindent csak magára vonatkoztatva képes felfogni. Mársór csak azt tudja feltételezni, hogy bármi, amit tesz, csak rá vonatkozóan teheti, elvégre ő a világ közepe.
Az fel sem merül benne, hogy a kérdéses autó vezetője 40-et (valóságban 50-60, de az ilyen gyökerek mások hibáját mindig nagyítják) érez biztonságosnak, de egy 200 méteres egyenes szakaszon felgyorsít, amennyire lehet, majd a következő kanyar előtt lassít.
Magyarán: a saját képességei határán autózva élvezi a hegyi szerpentin adta lehetőséget. Persze ezt egy ilyen frusztrált barom csak úgy tudja megélni, hogy mindenki, aki nála csak egy kicsit rosszabbul / lassabban vezet, ezt csak és kizárólag az ő bosszantása céljából teheti.
Nagyon szar lehet így élni.
"Van aki gyorsabban szeretne haladni mert siet"
Ki a faszt érdekel?
"ezért előzésre van kényszerítve"
Faszt van kényszerítve, csak szarik magasról a szabályokra és másokra.
"ekkor előzés közben jönnek ezek a nyomorékok"
Anyádra gondolsz?
"akik hirtelen elkezdenek sietni ezzel egy életveszélyes helyzetbe sodorva az előzőt."
Ha nem bénázna az előző a két lóerővel izmosabb swiftjével, akkor egyszerűen megelőzná a lassabbat. Ha nem tudja, akkor nem kell előzni meg erőlködni.
"Ha látod hogy mögötted lévő rádtapadt"
Akkor tudom, hogy egy hülyegyerekkel van dolgom, aki még nem tanulta meg, hogy előzni nem a másik seggéből kell, hanem lemaradva, lendületből. Akkor próbálna meg erősködni a másik. De hát aki hülkye, az hülye.
"és kint van az indexe és akkor befékezel"
Ha kint van az index és befékez az elöl haladó, azzal gyakorlatilag csak segíti az előzést...
"azzal nem csak magadnak okozhatsz egy óriási balesetet hanem az előzőnek is aki aztán tényleg nem tehet arról hogy pofátlan vagy."
Arról viszont igenis tehet, hogy kialakul a veszélyes helyzet. Mert mit is keres féktávon belül a másik seggében?
"És az a legcikibb ebben a helyzetben hogyha az előzőnek van kamerája."
Igen, hiszen egyértelmű lesz, hogy nem tart követési távolságot, nem az útviszonyopknak megfelelően vezet, veszélyezteti a másikat. Valóban ciki.
Rendben! Ezentúl ha nem időre megyek döcögbi fogol, ha előzöl pedig gyorsítok.
Egyszer tán találkozunk mikor sietsz 😂😎
Kívánom neked utolsó válaszoló hogy szülessen egy súlyos beteg gyereked akivel rendszeresen rohanhatsz a kórházba és jól belédfékezzenek.
Bár amilyen véleménnyel vagy erről az egészről nem hinném hogy vezetsz.
15: te halmozottan fogyatékos olvasd el a KRESZ könyvet. követési távolságot nem kell tartani előzésre felkészüléskor.
az előzött járműnek kötelessége segíteni az előzést, gyorsítani TILOS.
"Ha kint van az index és befékez az elöl haladó, azzal gyakorlatilag csak segíti az előzést..."
Én ezt úgy gondoltam hogy meglatja a visszapillantoban hogy indexelek es belemfekez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!