Milyen negativumai vannak annak, ha egy autó ritkán van használva?
Attól függ, hogy hol van tárolva...
Szabad ég alatt vagy garázsban, netán fűtött garázsban.
Utóbbi kettőt tekintve az ég adta világon semmi baja nem lesz, sőt még jót is teszel vele.
Lehet kapni azért veterán autókat amiknél oda van írva, hogy télen és esőben nem használták.... hát meg is látszik a külsejükön!
Természetesen garázsban! Nem fűtött, de talán nem is baj, állitolag a magasabb pára miatt a fűtöttben hamarabb előjön a rozsda. (bár ezt se tudom mennyire lehet igaz)
Köszi a választ!
Köszönöm a válaszokat!
Nem is szoktam sokat tankolni bele ilyenkor, pont ezért. Kéziféket se szoktam behúzva hagyni, ezekre figyelek.
Az olaj meg hát, igen "EZ VAN" helyzet, nagyobb a kopás mértéke mig körbeér az olaj, de legalább 5w van benne, az hamar körbeér, de ezzel tényleg nincs mit kezdeni. Bár szerintem ez még mindig jobb mint akik állandóan városban használják 2-4 km-eren. Én 20km táv alatt be se inditom.
Jó olaj kell bele és sűrűbben cserélni. Illetve 100-as prémium benyával feltölteni, mert az nem romlik meg olyan hamar. Ha ilyen keveset használod akkor pár ezressel kerül csak többe a tankolás, nem vészes.
Indítás után vársz két percet és úgy indulsz el, bár az 5W olaj elvileg 20s alatt körbeér, de lehet várni picit többet. Ennyi használatnál a hidegindításból eredő kopás szinte nulla. A baj azokkal a kocsikkal van amiket napi szinten 2-3 Km-re használnak és egy órával később megint ennyire. Néhány év alatt gallyra lehet vágni őket ezzel.
9-es
Megint valaki, aki nyomatja alaptalanul a 100-as benzin elleni kampányt, de ha jobban utánanéznél, akkor tudnád, hogy a 95-ös benzintől fél év után egy az egyben eltuhad az injektor/karburátor, mert igenis megromlik benne a biokomponens. A 100-as benzinben viszont semmi biocucc nincs, így hát nincs mi megromoljon benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!