Toyota Hiace? Ennyire megbízhatóak lennének az eléggé magas vételáruk alapján?
A hírük jó az biztos, persze nekünk nem volt még Toyotánk semmilyen típus. Csak kissé magasnak tartom a feljebb sorolt árakat. A legfiatalabbak, legutolsó ami az eu-ba jött is 6 éves.
Konkrétan azért érdekel, mert akartunk venni egyet, egy hasonló kaliberű, szintén japán, csak más márkanevű helyett, és csak összkerekest, mert az néha kellene.
Csak ez végről is, meg más ok miatt nem lesz jelenleg biztos. Ha eltelik pár év akkor meg már szinte biztos, hogy ami még fut az országban az eléggé lehajtott lesz már. Akkor viszont nem biztos, hogy érdemes lesz vele foglalkozni, és persze mennyi japán autót visznek ki az országból.
Olyan pletykákat hallottam, hogy mostanság a Toyota benzinesben van nagyon toppon, a dízelei viszont sokat betegeskednek.
Amúgy valóban autó kapcsán az eredeti elképzelés egy 4x4-es Hiace volt, de ezt az ötletet nem valósítjuk meg úgy néz ki. A feltornázott ár játszik közre, meg hát kifutnak előbb-utóbb. Még ha mondjuk a motorjához lenne is alkatrész, mivel úgy tudom a Hilux-éval egyezik.
Meg a viszkós-rendszerű összkereket nem egy hatékony megoldásnak mondják a hozzáértők.
Ha off-roadozni akarsz vele, akkor nem feltétlen a viszkókuplungos a legjobb. De hétköznapi használatban teljesen elég és praktikusabb is.
Az árra mondhatod, hogy feltornászott, de mesterségesen nem lehet magasan tartani valaminek az árát, ha nem ér annyit. Azért kerül annyiba, mert jó és szinte elpusztíthatatlan. Az ilyennek mindig ára van. Vehetsz olcsóbban mást, az más szempontból lesz drágább.
A dízelekkel kapcsolatban: márkafórumokon, pl. Facebookon kérdezz rá, hogy melyik motort ajánlják. Volt a Toyotának egy gyengébb szériája dízelből. De itt van ebben a totalcaros cikkben is: [link]
Ez nem azt jelenti, hogy a többi dízelétől félni kellene.
A másik meg, hogy rendesen karbantartott autó nem romlik el, vagy csak ritkán. A kérdés az, hogy melyik mennyire karbantartás-igényes.
Ez biztos igaz, egyébként nem úgy gondoltam, hogy rosszak összességében, csak kicsit túlzásnak tartok egy-két dolgot.
Amit hallottam az az, hogy a 2.2-es és D-Cat nevezetű dízelek a nagyon problémásak. Mondjuk a Hiace-ban nem ez van, ahogy a Hiluxban sem, vagy az LC-ben. Ez a három típus ami favorit Toyota-típus, és szóba jöhetne. Még nem zárható ki, hogy lehet Hiace összkerékkel végül ha sikerül még egy nem lehajtott példányt találni a jövőben. Sikertelenség esetén nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!