A régebbi időkben is volt felismerhető különös hangja
egy-egy járműnek, vagy csak időszakonként?
Figyelt kérdés
tehát pl. ahogy a kor jellegzetességei voltak a süvöltő Ikarusok amit már a megállóban hallottak 2 utcányira, vagy egy kispolski motorhangja amiről mindenki tudta annak idején hogy milyen autóhoz tartozik, ezek régebben is megvoltak?
2018. jan. 25. 14:05
1/9 anonim válasza:
Gyerekként a barátommal azt játszottuk, hogy hang alapján kitaláljuk milyen autó jön az utcában - általában sikerült. Tehát igen, 20-25 évvel ezelőtt egyedi hangjuk volt a kocsiknak.
2018. jan. 25. 15:07
2/9 anonim válasza:
Unalmamban én még ma is szoktam ilyet "játszani" pedig már rég felnőttem :)
Általában a régi suzuki swifteket könnyen eltalálom, dízel merciket is könnyű meghallani, talán még a régi f astra, h astrának van jellegzetes hangja.
mai autók közül már elég nehéz eltalálni.... egy 3.0 tdi audinak is olyan hangja van mint egy 1.0 corsának
2018. jan. 25. 16:09
3/9 anonim válasza:
Én az önindító hangjából próbálom kitalálni, hogy milyen autó :)
2018. jan. 25. 18:58
4/9 anonim válasza:
Szinte csak a régi időkben volt.
Ikarusnak a Rába hídja,Robur visított,léghűtéses régi Tátra teherautónak is jellegzetes hangja volt.
Warszava tipikus difihangja,Zuk kardánkereszt csattanása,benzines Zil teherautó fingós lefújószelepe,Ifáknak is jellegzetes hangjuk volt,IfaL60 sírós váltója,Kétütemű Barkas Wartburg pampammos hangja...
szóval volt bőven
2018. jan. 25. 19:21
5/9 anonim válasza:
Pont hogy csak régen volt ez.
A mai autók már annyira csendesek, hogy nem lehet hang alapján megkülönböztetni őket.
Ráadásul manapság ugyanaz a motor egy csomó különböző típusban, márkában is előfordulhat.
2018. jan. 25. 21:17
6/9 anonim válasza:
Hogyne lett volna, én kiskorom óta űzöm ezt a sportot, és mai napig úgy, hogy vagyok 33 éves, és volt már vagy 15 autóm, képes vagyok az utcán sétálva a Suzuki Swifttől a Mercedes Actrosig mindent megfigyelni, és memorizálni a hangjukat, akaratomon kivül. Így van ez, hogy megyek az utcán, és sokszor megmondom, hogy hátulról milyen autó közeledik, dízelesek előnyben, mert azoknak jellegzetes a hangja minden márkánál, de van néhány benzines is, amit messziről felismerek, például egy sorhatos BMW hangját már 2 kilóméterről is azonosítom. De ugyanígy megismerem például a Mercedes Actros kamionok jellegzetes orgánumát, vagy a Solaris buszok DAF motorjának a hangját, stb.
2018. jan. 25. 21:35
7/9 anonim válasza:
Pacsi a 3-as és az 5-ös kommenteknek:).
Én is az önindítóra figyelek, és valóban: a maiakat már nehéz beazonosítani.
Kedvencem a Skoda Felícia/-Fabia I. indítási hangja, a Toyota kisteher és pick-up-ok i.hangja is beazonosítható, csak úgy, mint a 2003-2008-as Suzuki Ignisé-, a 2005 előtti Swift hangja. Szóval, van, de kevesebb, mit régen a mai autók közt.
2018. jan. 25. 22:20
8/9 anonim válasza:
A benzines Renaultot is könnyű felismerni, a 2003-ig a Subaru nyekergős önindítóját is. ZSigulinak a zörgését is. Amúgy nekem a békalámpás Civic és Accordnak a nyihogósa tetszik nagyon :)
2018. jan. 26. 07:32
9/9 anonim válasza:
Trabarna is ezzel kezdte a stand up-ot, hogy utánozta a kocsik hangját. Felnőtt fejjel még bennem van pár ilyen hang, főleg a Babetta, meg a Trabant. A kétüteműeknek van igazán karakteres hangja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!