Tanulóvezetőként ez annyira idegesítő. Miért kell kiszúrni az emberrel?
Lassan végzek a forgalmi vezetéssel, az utolsó órákat veszem, de már rettentően idegesít ez a dolog. Megyek a főúton, gyakorlatilag már 49,9999-el, hogy az oktató se mondhassa, hogy hova száguldok és másznak a kocsira hátulról aztán balindex és 70el elzúg mellettem, hogy a következő pirosnál beérkezzen elém, nagyszerű... Egyszerűen rettentően frusztrál. Komolyan nem értem, mondjátok már meg miért kell majdhogynem letolni a tanulókocsit az útról, csakhogy ő megmutassa mekkora király? Nem tudom felfogni, kínomban már én lépek oda neki néha, mert ha meg egy balfék gyalogos miatt satufék kell, a nyomulós barom töri ripityára az oktató kocsiját.
Másik meg, jobbkezes utcák tömkelege, aki onnan jön, általában a max sebességgel repeszt tovább, úgyhogy nem rohanhatok át az egészen, erre a mögöttem lévő se szó se beszéd a kereszteződés kellős közepén!! megelőz, csak mert neki éppen úgy tetszik :S Ha meg onnan épp egy másik vadbarom jön, mindketten összetörök a verdát és meg örülhetek, ha nekünk meg a tanulókocsinak nem lesz semmi bajunk...
Szóval hogy is van ez??
Az oktatóm teljesen korrekt, ilyennel nincsen baj és magamat nézve még piszok türelmes is :D
Mostanság lassan eljutok oda, hogy ha megint egy ilyen sietős nagyarc kerül mögém, ha fejreáll se megyek többel, mint a megengedett, pukkadjon meg és ráadásul nem is akadályozom, hisz teljesen szabályosan vezetek :D
De attól még böki a csőröm a dolog egy kissé... Mondjuk egyik alkalommal meg egy busz támadott meg szabályszerűen, de hát Pesten vezetni tanulni felér egy extrémsporttal, ez benne van... :D
Én már nem vagyok tanulóvezető, levezettem jó pár ezer km-t, de még mindig baromira idegesítenek az általad is írt stílusú vezetők. És megjegyzem, gyakran nem a KRESZ által előírt sebességhatárokat tartom be, hanem hajszállal a büntethetőségi korlát alatt hajtok (pl. 50 helyett 55-60-nal), ugyanis az ember önkéntelenül is átveszi a közlekedés ritmusát. Mégis nap mint nap előfordul az, hogy főúton 90 helyett 100-105-tel megyek, erre a mögöttem levő a nyakamba hajt, szinte már tol, és elzúg mellettem 120-szal, mert ő baromira siet. Engem is állatira idegesít, amikor egy batár tragacs, egy olajszállító, vagy egy ezeréves kocsi főúton (kereszteződésnél, kapaszkodósáv végén stb) gyorsan besorol elém, hogy aztán a következő 10 km-en, full szembeforgalomnál (nehogy esélyem legyen megelőzni) 60-nal sétakocsikázzon előttem, de inkább összeszorítom a fogamat és sűrűn fékezve ballagok mögötte, minthogy egy előzési manőverrel esetleg mások épségét veszélyeztessem.
Még egy sztori. A minap egy b@lfék nekem jött transzporterrel a csúcsforgalomban, mert k.rvára nem bírt volna egy métert betartani az ő kocsija meg az enyém közt. Aztán amikor zöld lett és elindult a forgalom (az előttem levő sem indult gyorsan), kétszer is belém jött a marhája. Persze cseszett volna megállni, úgy spurizott el, ahogy bírt. Felírtam a rendszámát, de szerencsére éppen csak egy karcolás van a lökhárítómon, és ha feljelenteném, több lenne vele a bosszúság, mint amennyit esetleg nyernék vele. Csak leírtam, milyen állatok vannak az utakon sajnos... :(
Igen, tudom hogy az érvényben lévő sebességkorlátozó táblákat a régi trabikra és társaira szabták (nagyobb fékút stbstb), de nem azt írtam, hogy mindenki ezt csinálja, hanem csak 1-2 keménygyerek. Más ugyanúgy 50-el "döcög" és mégis halad, mégse akadályoz senkit, ugyanakkora távolságot tart az előzővel mint én vele. Másik, hogy édesapám is világ életében betartotta a sebességkorlátozásokat, egyszer sem dudálták le.
De amúgy ilyesfajta válaszokra számítottam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!