Szerintetek jól cselekedtem, vagy nem kellett volna csinálnom semmit?
Figyelt kérdés
Előttem autó, mögöttem teherautó, még mögötte kamion, főutvonal, sötét, 80km/h. Nekem ez lassú (100 körül szoktam menni), de itt ritkán előzök, mert nekem 5 kilométer ez az útszakasz, utána lefordulok egy mellékútra, (közben pedig elmegy mellettem az, akit megelőztem, ezért értelmetlen az előzés). A kamion a messziről vakító fényszórójával megunta a 80-as tempót, elkezdte előzni a teherautót, ami sikerült fél-egy perc alatt, majd éppen befért közém meg a teherautó közé. Ekkor a kamion eleje az autóm végétől... maradjunk annyiban kva közel volt, szinte tolt előre. Mivel nem láttam a szándékot a távolodásra, gyorsabban menni pedig az előttem lévő miatt nem tudtam, motorfékkel lassítottam, hátha észreveszi magát. Szép lassan 80-ról 60-ra lassultam, mikor orbitális dudálásba kezdett a kamonsofőr, de legalább kezdett ezzel együtt megfelelő követési távolságot tartani, mire elváltak útjaink, mert megérkeztem a mellékúthoz.2018. jan. 19. 12:07
11/13 anonim válasza:
Jól tetted!
Közúti veszélyeztetés a kamionos részéről, 89-re le vannak korlátozva, de előzni kezdi a 80-nal haladót...
Ha látom, hogy mögöttem valaki nincs észnél, gázelvétel.
Előzzön meg, ezt jelenti a kresz szerinti eltávolodás a szabálysértőtől.
12/13 anonim válasza:
Jelöletlen rendőrautóval szaladgálok, én szívesen ráraktam volna a villogókat, hátha felismeri végre magát...
13/13 anonim válasza:
Ha mar cinkes a szitu uüzemi fekkel (pedal) szerintem, mert ugyebar motorfeknel nincs feklampa.
Bar az alapproblema a frusztralt közlekedesi moral, es bizony a kamionosok-teherautósokk hiaba mennek rengeteget, a rutin dacara csak oly sokszor resztvevői sulyos baleseteknek. (Nem mondom, hogy mindig ők a hibasak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!