Benzin vs dízel?
"John_McClane ha nem tudsz rákeresni az injektor témára, akkor tessék: "
Ne haragudj, de de tudom mi az injektor, láttam már vagy kettőt közelről. Azt is tudom hogy működik az autó, köszi. Ellentétben ez amit írtál arra enged következtetni, hogy nálad nem világos valami :D
"A benzineseknél is már kb 20 éve lezajlott egy lényeges változás a befecskendezés terén, azaz nem szívó motorokat gyártanak, hanem injektorosokat, újabban pedig tfsi-ket."
Mer amelyik injektoros az már nem szívó? Minden injektoros motor feltöltött? :D
"Vagyis ugyan úgy fecskendezve kerül be a hengerbe az üzemanyag, mint a dizelnél, csak a gyújtás maradt gyertya. "
Maradjunk annyiban, hogy eléggé máshogy. Mechanikailag so-so összevethetők a CR dízelek a közvetlen befecskendezéses benzinesekkel, a többivel nem nagyon. Egy központi injektoros benzines hogy hasonlítanál akármelyik dízelhez? :)
" Vagyis ugyanolyan teljesítményű motornak ha mind 2 modern, nem ppl az egyik zastava, a másik tdi audi, hanem tfsi, sima injektoros és tdi-s, akkor közel azonos teljesítményű."
Ez sem igaz. Akkor lehet ezt elmondani, ha olyan kacifántos kritériumrendszert állítunk fel aminek max 1 motor felel meg mindkét oldalon :D
A TFSI meg egy márkanév a VW csoportnál. Vannak ettől eltérő megoldásokkal gyártott feltöltött közvetlen befecskendezéses benzinesek is.
Szóval köszi az oktatást, de van egy olyan sejtésem, hogy nálam több injektor pihen otthon a polcon, mint ahánnyal te eddig találkoztál. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!