Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzin vs dízel?

Benzin vs dízel?

Figyelt kérdés
A benzines autó erősebb mint a dízeles? Ha egy 1.8-as benzines motorral szerelt autót össze kellene hasonlítani egy ugyanolyan, 1.8-as dízellel, akkor miben tapasztalható eltérések vannak? Annyit tudok, hogy a dízel valamivel kevesebbet fogyaszt. Több márkánál is észrevettem, hogy a motorkínálat ugyanahoz az autótípushoz amíg a legkisebb választható motor benzinesben 1.6-os, akkor dízelnél 1,8 vagy 2,0. Ez talán azért, mert a dízel kicsit gyengébb, mint egy ugyanakkora benzines?

2018. jan. 17. 16:49
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Hülyén hangzik de a dízel gyengébb mégis nyomatékosabb.

Erre jó példa az öreg mercim... bármilyen 1.4-es benzines legyalázza de ha vontatni kell akkor az 1.4-es benzines meghal míg az öreg mercim egy 1,2 tonnás autót úgy húz mintha csak 4 ember ülne benne :)

Egyébként ez annyira autófüggő, hogy csak na!

Mondanám, hogy a dízeleket nem kell pörgetni annyira de ez szintén csak a régiekre igaz, öreg mergám simán húz 1000-es fordulattól is, míg a mai turbósak 3000 környékén kezdenek éledezni igazán.

Szóval szerintem a kérdésedre autótípus nélkül lehetetlen válaszolni.

Van erős benzines és van gyenge benzines is és ugyan ez igaz a dízelekre is...

2018. jan. 17. 16:53
 2/21 anonim ***** válasza:

"A benzines autó erősebb mint a dízeles?"

Régen erősebb volt, aztán a 90-es évek közepétől feltámadtak a dízelek és már már átvetté az uralmat, de ekkor elterjedt a benzineseknél is a feltöltés..

Lehet, hogy bizonyos típusok esetén nincs kisebb motor, vagy csak sokkal kisebb amit csak a kisebb modellekbe építenek be. Igazából felesleges is ennyiféle motor, egy 1.8-as dízelnek semmi előnye nincs egy 2.0 dízelhez képest.

2018. jan. 17. 17:00
 3/21 A kérdező kommentje:
nem tudom, de az 1.8-as benzines BMW-m jobban húz, mint egy ismerősöm 2.2-es dízel C5-öse, ebből gondoltam csak. Amúgy én kocsivásárlás miatt kérdeztem, E60, E90 vagy E92-es BMW-t vennék.
2018. jan. 17. 17:19
 4/21 anonim ***** válasza:
Ez szerintem most pont idevág: https://www.youtube.com/watch?v=45R12aCapBQ
2018. jan. 17. 17:47
 5/21 anonim ***** válasza:

Konyhanyelven írom le, hogy megértsd: tegyük fel van két autó, mindkettőben 2.0-ás motor, az egyikben 120 lovas szívó benzin motor, a másikban szintén 120 lovas turbódízel.

A dízelt úgy fogod érezni, hogy sokkal erősebb. Pedig nem erősebb, csak a nyomatékát olyan fordulaton adja le, amilyen fordulaton a mindennapokon is használod. A benzines is menne úgy, de csak akkor, ha 5000 fordulatig kihúzatnád. És nyilván nem így haszánlják. Ezért a karakterért szeretjük annyian a turbódízelt, ráadásul nagyon takarékosak is.

2018. jan. 17. 17:52
 6/21 A kérdező kommentje:
értem köszi.
2018. jan. 17. 18:11
 7/21 anonim ***** válasza:
0%
A benzineseknél is már kb 20 éve lezajlott egy lényeges változás a befecskendezés terén, azaz nem szívó motorokat gyártanak, hanem injektorosokat, újabban pedig tfsi-ket. Vagyis ugyan úgy fecskendezve kerül be a hengerbe az üzemanyag, mint a dizelnél, csak a gyújtás maradt gyertya. Szóval ezt épp azért tették, hogy erősebb motorok legyenek, és a fogyasztást csökkentsék, és a motor zajt csökkenjen és egyenletesebben járjon. Vagyis ugyanolyan teljesítményű motornak ha mind 2 modern, nem ppl az egyik zastava, a másik tdi audi, hanem tfsi, sima injektoros és tdi-s, akkor közel azonos teljesítményű.
2018. jan. 17. 18:21
 8/21 anonim ***** válasza:
60%
#7 ezt fogalmazd már át, mert így nagyon nagy sületlenségnek tűnik a fele.
2018. jan. 17. 18:43
 9/21 anonim ***** válasza:
# 5-ös leírt mindent! Így van.
2018. jan. 17. 18:44
 10/21 anonim ***** válasza:

2 fontos dolog van!

Mire akarod használni?

Ha sportkocsiról van szó, akkor csak a benzines jöhet szóba.

HA napi használatra átléagautónak akkor a diesel.

A diesel kevesebbet fogyaszt manapság egyre elteredtebb. Nem lehet összehasonléítani a kettőt.

Én szeretem a gyors kocsikat így nálam a diesel szóba se jöhetne.

De ha nagyon össze kell hasonlítani akkor itt egy példa.

Ha van egy 2000ccm-es tdi megy egy 2000cm-es turbos benzines kocsi akkor a benzines sokkal jobb és erősebb. A diesel sose fog felérni egy ugyan akkora benzines motorhoz. A TDi-ket nem a szívóbenzineshez kell hasonlítani. Ott van rajta egy turbo, ha annyira össze kell hasonlítani turbos benzinessel tegyétek, mérföldekkel jobb mint a diesel

2018. jan. 17. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!