Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van annak valami értelme, ha...

Van annak valami értelme, ha az autóm hűtője elé egy kartonpapírt rakok, hogy kevésebb hideg levegő menjen be?

Figyelt kérdés
Így hamarabb fog bemelegedni? Rövid utakra használom (5-10km).
2017. dec. 30. 12:59
 1/5 anonim ***** válasza:

Nincs. Legfeljebb akkor, ha hibás a termosztát, de mivel gondolom jó, ezért így is, úgy is 90 fok körül fog kinyitni.

Ha elé raksz egy kartont, legfeljebb sokszor fog bekapcsolni a hűtőventilátor dugóban, meg emelkedőn.

2017. dec. 30. 13:08
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Viszont ha a fűtőradiátort takarnák el az emberek, akkor valószínű hamarabb melegedne be a motor. Csak azt kissé nehézkes.

Rossz termosztát, hűtőventilátor, hőfokgomba, stb esetén kánikulában a fűtést kell nyomatni, hogy hűljön a motor, ha kezd felforrni.

2017. dec. 30. 13:11
 3/5 anonim ***** válasza:
Dízelnél van értelme ha maximum 10-kmert tervezel csak menni mert így jobban felmelegszik a motor ami dízelnél azért jóval előnyösebb, viszont ezt csak akkor érdemes ha már tartósan mínuszok vannak nappal is, plusz ha már jönnek a melegek, nyáron kánikula például akkor már nagyobb problémát jelent ez a letakarás.
2017. dec. 30. 13:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Én felcsatolhatós műbőr maszkot használtam egy ideig, szerintem hamarabb bemelegedett a motortér, de lehet csak placebó volt. Ha a te motortered is könnyen szellőzik, akkor használhat a maszk.
2017. dec. 30. 14:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Fűtőradiátort se kell eltakarni, egyszerűen átállítja a kapcsolókat a fejfújásra, a fejfújókat meg lezárja a másik kapcsolóval és nem megy sehova a levegő és vele együtt a meleg se.

De érdekes módon nekem sose volt ilyen gondom, hogy takargatni kellett az autót, kicsit túlvariálják néhányan a dolgot és jobban akarják tudni, mint a mérnökök akik -30 és +40 fok közötti hőmérsékletre tervezték az autót, hogy majd a dermesztően hideg -10-es éghajlatunkon baja lesz...

2017. dec. 30. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!