Miért van az, hogy egy szépen felújított Simson S51-es megér 100 ezret és egy ugyanilyen módon felújított S50, vagy turbós blokkú Simsonért meg sokkalják az árát?
Figyelt kérdés
Benne vagyok egy Simsonos csoportban, és azt nem értem, hogy sokan fikázzák a turbós és az S50 blokkokat és az 51-ét istenítik. Nekem S50-em van, és szerintem ezerszer megbízhatóbb mint egy 51-es blokk. Tehát, miért van ez?2017. dec. 28. 17:00
1/6 anonim válasza:
Nem vagyok szakértő, de volt pár Simsonom. Általában minél újabb egy gép, annál modernebb és drágább. A veterán motoroknál (Pannónia, BMW, stb) meg fordítva. Bár ott inkább az számít, hogy mennyire eredetire van restaurálva. Én szeretem a Simsont, és az MZ-t is, de nem adnék értük 100-200 ezer forintot, amikor 250-ért már 600 köbcentis japán motorokat lehet kapni.
2/6 A kérdező kommentje:
Igen, én se adnék értük annyit, csak sokan lenézik az S50-est, nem értem miért? Hiába újabb, modernebb blokk az s51.
2017. dec. 28. 18:36
3/6 anonim válasza:
Mindkettő túlárazott. S50ből gyakran túlárazott hulladékot találni. S51 szebb példányokkal kecsegtwt de eljárt màr felettük az idő
4/6 anonim válasza:
Ér 100000-et egy felújított Simson? Nem vagyok képben napi szinten az árakkal de szerintem a felújítottak (értsd: kínai alkatrészekkel telerakott) nem érnek annyit. A gyári állapotban megőrzöttek viszont lazán a dupláját is. A gyári állapotú turbós gépek meg pláne, mert a fehér holló is jóval gyakoribb náluk, mert azok bőven túl vannak már a 40 éven is. Ki nem használ 40 évig egy Simsont?
5/6 anonim válasza:
100 ezerért csak fos Simson van! :D
Én 200ért vettem Simsont a nyáron, 1200 km-rel.
Az 51-es Simsonnak kultusza van, emelett a németek is keresik, így drága, mert sokan kiviszik...
A bontatlan blokkosak a legdrágábbak valós kevés kilométerrel.
Ez van, a Simo mára nem az olcsó váltós motor.
Kikopnak, ezek egyre drágábbak lesznek.
Simsont olcsón csak öreg bácsitól szbad venni, neten 150 alatt rájuk se kell nézni (tapasztalat).
Veteránozok egy ideje, ha motorozni akarsz, ne ilyen motort végy!
6/6 A kérdező kommentje:
Nekem S50-esem van, nagyon meg vagyok vele elégedve. Csak sok ember, akit ismerek és S51-ese van, folyton lenézi és fikázza a S50-est. Miért van ez?
2017. dec. 30. 11:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!