Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki WagonR motor leáll....

Suzuki WagonR motor leáll. Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Kicsit komplexebb a történet. 2003-as G13BB jelű motorral szerelt WagonR.

Tünet: 90-el mentem, majd város tábla előtt lassítás, vissza akarok váltani, de a kuplung benyomásakor a motor megfulladt. Elindítani nem tudtam, csak ha pumpáltam a gázpedált. Vontatás szervizbe. Cserélve a karter kivezető szelep illetve gyertyák mert el voltak kormolódva (10e KM volt csak a gyertyákban).

2 hétig városban tünetmentesen ment. Majd a következő túránál szintén 90-100-al mentem és (mivel most már figyeltem rá) észrevettem hogy gyengül a motor. Ismét város tábla, lassít, kuplung kinyom, motor megfulladt. Indítani megint csak pumpálós gázpedállal. Szerviz ismét, cserélve: MAP szenzor.

Gondoltam tesztelem élesben és elindultam a szomszéd településre. Megint ugyan az.

Mivel nem volt ki vontasson, ezért ilyen állapotban vezettem vissza. Gázpedál váltásoknál nyomva/pumpálva. Kb. 8 lámpán és 6 körforgón keresztül mindig lefulladt ha elengedtem a gázt. Beálltam a ház elé, mondom úgy is lefullad, de láss csodát hazaérve visszaállt az alapjárat.

Valakinek értelmes ötlete? Köszönöm!

2017. dec. 19. 22:04
 1/4 anonim ***** válasza:
Nincs abban valami olyan üzemanyagszűrő ami még sosem volt cserélve?
2017. dec. 19. 22:11
 2/4 anonim ***** válasza:

Diagnosztika?

Szerintem 2003-as Suzukiban már van OBD.

De ha nincs , akkor üzemanyag szűrő is lehet de annyi minden más.

2017. dec. 19. 23:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Fojtószelep és környékének tisztítása, szenzorok tisztítása, kontaktjaik ellenőrzése. Kartergáz visszavezető rendszer tisztítása, beleértve a gumicsöveket is. Jó esetben semmit nem kell (már) cserélni. Még esetleg lehet hogy a lambda szonda is be van már lassulva, de önmagában nem ez a hibaok.
2017. dec. 20. 08:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Diagnosztika volt, de nincs hibakód. Karter szellőztető szelep csere volt + tisztítás is.
2017. dec. 20. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!