Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használhatom ezt a nappali fényt?

Használhatom ezt a nappali fényt?

Figyelt kérdés

Üdv

A napokban autósboltból vettem egy nappali menetfényt, amin nincs Európai jelzés sajnos. Megfelelően bekötöttem, tompítottal nem megy, amint felnyomom a menetfény lekapcsol meg van még index is rajta ami átvált indexeléskor. Ez egy daewoo nexia. Kresznek megfelelően helyeztem fel a kocsira, 25 centinél magasabban és 60 centinél messzebb helyezkednek el egymástól, egyedül a jelzés nincs benne. Mivel itthon vettem valahogy tudom szabályosan használni?

2017. dec. 18. 08:05
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Üdv. Ködben szerintem igen ködlámpa gyanánt, de tiszta időben megbűntetnek érte, mint a ködlámpáért is.
2017. dec. 18. 09:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te is nagyon jól tudod, hogy nem használhatod. 1: Műszakin kivágnak vele mint a macskát szarni.

2: Rendőr - ha rossz napja van - elveszi a forgalmit és elküld műszakira, innen lásd első pont.

Egyébként meg már vásárláskor is tudtad, hogy ez a helyzet. Minek vetetd meg mégis, minek kötötted be, minek barmoltad szét miatta az autót? Gondoltad, majd itt páran azt mondjuk, használd bátran és akkor jó lesz?

2017. dec. 18. 10:04
 3/9 anonim ***** válasza:
50%

Nem létezik olyan EU szabvány, amiben van INDEX. Menetfénybe épített index funkció nem legális magyarországon épp úgy, mint a LED-es fényszórók!

Műszakin bukta, KPM ellenőrzésnél bukta = autód rendszámát leveszik, elveszi a forgalmidat, rendelhetsz trélert az autóhoz és mehetsz KPM vizsgára, közben még befizetheted a bírságot is! Megér neked ez a móka 50.000 Ft-ot???

2017. dec. 18. 10:48
 4/9 anonim ***** válasza:

Ne beszélj már hülyeséget, hogy nem létezik. Létezik, ha azt egy autógyártó beépíti, és előtte végigcsinálja vele az engedélyeztetési procedúrát. Számtalan prémium kocsiban van már LED-fényszóró, és mindegyiket legálisan lehet használni Magyarországon.

Ja, és nézz meg egyszer közelről egy Audi RS6-t, a nappali menetfény egyben az index is, ráadásul nem egyszerűen villopg, hanem mint egy futófény. Mégis kaphat rendszámot, a vizsgán is átmegy, mivel a lámpatestet a gyártó engedélyeztette.

https://www.youtube.com/watch?v=gS5_R49i8XE

2017. dec. 18. 12:24
 5/9 A kérdező kommentje:
Visszavittem menet közben a boltba. Néztem egy Philips gyárit:) Amúgy nem tudom honnan vette az, aki azt mondta hogy gyárilag nincs indexes menetfény mert nagyon is létezik. Ott egy felsőbb kategóriás Mercedes vagy BMW. Csak rá kell nézni menet közben. Amúgy köszi mindenki!
2017. dec. 18. 13:28
 6/9 anonim ***** válasza:
50%
#4-es és kérdező: UTÓLAGOSAN beépíthető menetfényben NEM LÉTEZIK indexes mentfény E jelöléssel. Nem a gyári beépítésről beszélek!
2017. dec. 18. 14:00
 7/9 anonim ***** válasza:
Műszakira majd szedd le.
2017. dec. 18. 16:06
 8/9 anonim ***** válasza:

#3 és #6 hozzászólást író tájlkozatlan, de hangos fórumozó:

Ezt írtad: "Nem létezik olyan EU szabvány, amiben van INDEX. Menetfénybe épített index funkció nem legális magyarországon épp úgy, mint a LED-es fényszórók!"

Te, barátom egy büdös szót nem ejtettél gyári beépítésről, hanem csak leírtad hogy nincs ilyen, és épp úgy tilos, mint a ledes fényszórók.

Amikor bebizonyítottam neked, hogy hülyeséget írtál, nekiállsz magyarázni a bizonyítványt. NAGY BETŰKKEL, ami a neten leírva kiabálást jelent, pedig ettől még nem lesz igazad.

Egy "bocs, tévedtem" persze egyszerűbb lett volna.

2017. dec. 18. 16:49
 9/9 RockyCellar válasza:

Mivel nem E jeles így nem szabályos

Úgy kell felszerelni hogy a két lámpa között egy rendszám táblányi hely legyen de műszakin nem engedik át csak az olyan autókat amin mindem gyári hiába veszel ledes izzot is mivel nem azzal jött ki így nem szabályos

Én a mikor viszem műszakira nem leszerelem a menetfémyt csak kiveszem a.biztosítékot és a lámpát leragasztom fekete szigetelőszalaggal

2017. dec. 19. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!