Használhatom ezt a nappali fényt?
Üdv
A napokban autósboltból vettem egy nappali menetfényt, amin nincs Európai jelzés sajnos. Megfelelően bekötöttem, tompítottal nem megy, amint felnyomom a menetfény lekapcsol meg van még index is rajta ami átvált indexeléskor. Ez egy daewoo nexia. Kresznek megfelelően helyeztem fel a kocsira, 25 centinél magasabban és 60 centinél messzebb helyezkednek el egymástól, egyedül a jelzés nincs benne. Mivel itthon vettem valahogy tudom szabályosan használni?
Kérdező, te is nagyon jól tudod, hogy nem használhatod. 1: Műszakin kivágnak vele mint a macskát szarni.
2: Rendőr - ha rossz napja van - elveszi a forgalmit és elküld műszakira, innen lásd első pont.
Egyébként meg már vásárláskor is tudtad, hogy ez a helyzet. Minek vetetd meg mégis, minek kötötted be, minek barmoltad szét miatta az autót? Gondoltad, majd itt páran azt mondjuk, használd bátran és akkor jó lesz?
Nem létezik olyan EU szabvány, amiben van INDEX. Menetfénybe épített index funkció nem legális magyarországon épp úgy, mint a LED-es fényszórók!
Műszakin bukta, KPM ellenőrzésnél bukta = autód rendszámát leveszik, elveszi a forgalmidat, rendelhetsz trélert az autóhoz és mehetsz KPM vizsgára, közben még befizetheted a bírságot is! Megér neked ez a móka 50.000 Ft-ot???
Ne beszélj már hülyeséget, hogy nem létezik. Létezik, ha azt egy autógyártó beépíti, és előtte végigcsinálja vele az engedélyeztetési procedúrát. Számtalan prémium kocsiban van már LED-fényszóró, és mindegyiket legálisan lehet használni Magyarországon.
Ja, és nézz meg egyszer közelről egy Audi RS6-t, a nappali menetfény egyben az index is, ráadásul nem egyszerűen villopg, hanem mint egy futófény. Mégis kaphat rendszámot, a vizsgán is átmegy, mivel a lámpatestet a gyártó engedélyeztette.
#3 és #6 hozzászólást író tájlkozatlan, de hangos fórumozó:
Ezt írtad: "Nem létezik olyan EU szabvány, amiben van INDEX. Menetfénybe épített index funkció nem legális magyarországon épp úgy, mint a LED-es fényszórók!"
Te, barátom egy büdös szót nem ejtettél gyári beépítésről, hanem csak leírtad hogy nincs ilyen, és épp úgy tilos, mint a ledes fényszórók.
Amikor bebizonyítottam neked, hogy hülyeséget írtál, nekiállsz magyarázni a bizonyítványt. NAGY BETŰKKEL, ami a neten leírva kiabálást jelent, pedig ettől még nem lesz igazad.
Egy "bocs, tévedtem" persze egyszerűbb lett volna.
Mivel nem E jeles így nem szabályos
Úgy kell felszerelni hogy a két lámpa között egy rendszám táblányi hely legyen de műszakin nem engedik át csak az olyan autókat amin mindem gyári hiába veszel ledes izzot is mivel nem azzal jött ki így nem szabályos
Én a mikor viszem műszakira nem leszerelem a menetfémyt csak kiveszem a.biztosítékot és a lámpát leragasztom fekete szigetelőszalaggal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!