Holnap lejár a műszakim, de 10 nap múlva kaptam időpontot, most akkor nem is használhatom, és akkor azon az 1 úton is csak útvonal engedéllyel vagy hogy van?
Régen volt, ma már nincs olyan, de szép nagy lyuk tátong a rendszerben.
Ugyanis egyik oldalról azt mondják, a műszaki a lejárat napjáig érvényes, nem tolható ki a vizsga időpontjáig, ha elő van jegyezve.
A másik oldalról meg csak a 3 hónapnál régebben lejárt műszaki esetében vannak a fix büntetések, ami nem jelenti azt, hogy nem büntetheti meg a rendőr, de figyelmeztetéstől a pénzbírságig bármi lehet. (a 3-6 hónap közötti idő esetében fix 20ezer a helyszíni bírság)
A fix útvonalon amire van az engedély akkor is csak akkor hazsnálhatod ha épp a vizsgára mész, vagy nincs esetleg külön napra kérve az engedély, például ha hazavinnéd az autódat az ország másik felére és erre kérnél papírt.
Ha annyira kell az autó, keress fel más vizsga helyeket, és mondjuk időbe gondolhattál volna erre. Én nyáron műszaki lejárat előtt két héttel mentem be a "törzshelyemre" időpontot kérni, és még így is necces volt hogy beleférek-e addigra, annyira elvannak havazva. És persze előtte 2 nappal volt az előzetes mert ugye kötelező már azt is kérni, csaknáluk az a módi hogy 1-2 nappal korábbra teszik az előzetest hogy ha van valami gond akkor megtudjuk beszélni, alkatrész rendelés stb... de ha minden oké az előzetesen akkor rögtön lenyomják élesbe és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!