Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha teljesen lemerült állásban...

Ha teljesen lemerült állásban az akku, akkor érdemes még feltölteni vagy jobb újat venni? (4-5 éves akku)

Figyelt kérdés
Egy hónapot nem mentem a kocsival és sajnos lemerült az akku..
2017. dec. 9. 18:38
 1/8 crudy ***** válasza:
0%
Nem biztos h lemerult. Egy akkunak van ugynevezett cseppfeszultsege ami ala ha le esik mar kapacitasromlast szenved. Az h nem inditja a motort vagy nincs vilagitas meg nem biztos h teljesen lemerult. Meg kell probalni visszatolteni es hasznalni, ha surun lemerul akkor tenyleg kuka, de lehet nem lesz baja.
2017. dec. 9. 18:44
 2/8 anonim ***** válasza:

Crudy nem akart rosszat mondani, de úgy tűnik a megfogalmazással némi gondjai akadtak :) Előfordul az ilyesmi...

A lényeg, hogy töltsd föl az aksit teljesen és utána majd kiderülnek a turpisságok.

2017. dec. 9. 19:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Úgynevezett cseppfeszültség? És ezt ki nevezi így?

Töltsd fel és utána rá kell mérni terhelővillával.

Azért készülj fel rá, hogy jó eséllyel új akkut kell majd venned.

2017. dec. 9. 19:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Bocsi 2010 be vettem az akkut......
2017. dec. 9. 19:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Akkor annak kampec, vegyél újat.

Így is egész sokáig bírta.

2017. dec. 9. 19:34
 6/8 crudy ***** válasza:
Hmm, valóban összekevertem a kisütési végfeszültséget a csepptöltéssel. És h ki nevezte így azt nem tudom, de én gyorsan beírnám googlebe. A végén még kiderül h közünk sincs az akkumulátorokhoz.
2017. dec. 9. 19:47
 7/8 anonim ***** válasza:

Meg lehet próbálni feltölteni, rosszabb már nem lesz tőle...

Vannak otthoni töltők, amiknek van szulfátmentesítős és "rekondicionáló" üzemmódjuk, amivel (szerencsés esetben) egy ilyen akkumulátor valamennyire helyrehozható.

Meg lehet ezt is próbálni, ha tudsz egy ilyen töltőt kölcsönkérni, rosszabb nem lesz tőle, bár azért túl nagy reményeket ne táplálj...

Rekondicionáló töltésnél feltétlenül ki kell venni az autóból!

Mielőtt megpróbálnál bármit is, az alapvető dolgokat meg kell nézni - varázsszem ha gondozásmentes (gondolom az), illetve folyadékszint ha nem az.

2017. dec. 9. 20:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Én újat vennék, leginkább az életkora miatt.

Lehet töltögetni, de mi van, ha legközelebb megint cserben hagy? Egy autó akkor ér valamit, ha amikor szükséged van rá, használni is tudod.

2017. dec. 9. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!