Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Télen tényleg jobb ha indítás...

Télen tényleg jobb ha indítás után egyből elindulunk a kocsival vagy érdemes járatni valameddig a motort?

Figyelt kérdés
A hidegben az emberek indulás előtt járatják a motort hogy mire beülnek a kocsiba addigra jó legyen a fútés de én azt hallottam hogy ezzel a motornak nem teszünk jót mert így hamarabb kopik tehát jobb ha egyből indulunk a kocsi beindítása után
2017. okt. 11. 20:08
1 2
 1/12 anonim válasza:
49%

Én egy hozzá nem értő vagyok, de szerintem hidegen más a henger/dugattyú alakja, mint a bemelegedett összekopott állapotban. Én nem a fűtés miatt járatnám hanem, hogy felmelegedjem a motor kicsit.

A másik, meg nem egy egész délelőtt kell azt járatni melegítéshez.

2017. okt. 11. 20:16
 2/12 anonim ***** válasza:
65%

Télen a MOTORnak az JOBB, ha üzem meleg elinduláskor. Az utasoknak meg az, ha nem kell dideregni.

Ha nem valami ősöreg, lerobbant motor, akkor ez a járatás 2-3 perc maximum. Akkor már elindulhatsz. Kb. negyed óra, amíg rendesen bemelegszik.

2017. okt. 11. 20:25
 3/12 crudy ***** válasza:
68%
Mar ha benzin. Ha dizel akkor jarathatod estig. Egy par perc mindennek jot tesz majd indulas utan mig a motor nincs uzemi hofokon erdemes kimelni, nem nyelgazzal kozlekedni.
2017. okt. 11. 20:33
 4/12 anonim ***** válasza:
87%

Az alapkoncepció, hogy a meleg motornak a kopása töredéke, mint a hidegének. A motor az élettartama alatt a kopás 70-80%át hideg üzemben szerzi.

Magyarul a cél, hogy a lehető leggyorsabban üzemmeleg legyen a motor, mert ott a legalacsonyabb a kopás.

Ergo igen, indulj el vele nyugodtan indulás után, teljesen felesleges helyben járatni, mert csak annyit érsz el vele, hogy lassan melegszik a motor - a hideg motor pedig kopik - és álltában pöfögöd az üzemanyagot.

Pont, hogy a modern autók gyakorlatilag állva, alapjáraton nem érik el az üzemi hőfokot. A hűtővizet felfűti a kocsi fűtőszállal és annyi. De ettől nem lesz az üzemmeleg a motor sajnos.

2017. okt. 11. 20:55
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó leírta, az a koncepció megdőlni látszik, hogy álló helyben kell járatni a kocsit. Nem melegszik fel tőle, kímélve el kell indulni vele és kész. Én 140.000 km-t mentem dízel Golf IV-vel, mindig kint állt, beültem, indítottam, ha volt rajta hó, lesöpörtem, különben meg bepakolás, biztonsági öv stb aztán mentem. Tökéletes motorral adtam el.
2017. okt. 12. 07:17
 6/12 anonim ***** válasza:
74%

Kb. egy perc, mire biztosan felépülnek a nyomások a hidraulikus rendszerekben, illetve a dugattyúkat alaposan átjárja a kenőolaj. Utána lehet menni. Én addig pont levetem a kabátomat és beteszem a hátsó ülésre a táskámmal együtt.

Az üresben járatás télen praktikus, mikor az embernek nincs kedve a jéghideg autóba beülni, meg jeget kapargálni. De a motornak nem tesz jót.

2017. okt. 12. 08:02
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Jól néznénk ki ha 1 perc kéne ahhoz, hogy a dugattyú kapjon kenest... Az olajnyomas pár másodperc alatt felépül.
2017. okt. 12. 08:17
 8/12 anonim ***** válasza:
49%
Ok, lényegében biztos így van. Ha tényleg lenne ilyen "biztonsági idő", az gondolom nagy piros háromszögek társaságában ki lenne írva az utastérbe. Pár idióta amerikai már biztos visszaperelte volna az autójának az árát.
2017. okt. 12. 08:49
 9/12 anonim ***** válasza:
Én 1-2 percet járatom télen-nyáron mindig. Semmi baja nincs.
2017. okt. 12. 16:49
 10/12 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm a válaszokat!
2017. okt. 12. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!