Tanulóvezető szállíthat-é utast az oktatón kívül?
Olyan személy ülhet be az autóba, akinek az oktató megengedi.
Arra nem nagyon van példa, hogy a tanuló haverjai, rokonai ücsörögjenek hátul, akik bizonyos értelemben zavarhatják is az oktatást, vagy a tanulóra, vagy az oktatóra lehetnek hatással.
Egyébként a válasz egyszerű: az oktatót kell megkérdezni (aki jó eséllyel nemet fog mondani)
Az elég gyakran előfordul, hogy az oktató ismerősei ülnek be a tanulóautóba - megteheti az oktató, ő a felelős vezető, a tanulónak meg jó az, ha szokja, hogy ülnek mögötte (mögötte fog ülni a vizsgabiztos is)
Taxiüzemmód az alap, elsősorban az oktatót viszed el ide-oda az ügyesbajos dolgait elintézni, aztán a gyerekeit viszed haza a suliból, a feleségét a munkából, ezután a szeretőjét viszed el valahova, majd egy havert megkocsikáztatsz, hogy közben az oktató tudjon dumálni vele. De te nem nagyon vihetsz senkit magaddal, tuti nem nézik jó szemmel.
Amúgy én kimondottan szerettem ezt a taxizást, olyan helyeken jártam, ahova amúgy nem mentünk volna, és mindenféle szituba keveredtem, természetesen az oktató mindent magyarázott közben.
a jogszabályban úgy van leíreva, hogy az oktatón, és a tanulón kívül, a vizsgabiztos, a szakfelügyelő, a vizsgabiztos jelölt, vagy oktató jelölt tartózkodhat a tanuló gépkocsiban.
eseti alkalmakra (egy alkalom), írásbeli iskolavezetői engedéllyel egy fő családtag (a tanulóé) tartózkodhat a kocsiban.
Az oktatóautót ellenőrzés céljából igazoltathatja a rendőr, és a közlekedési felügyelet által delegált szakfelügyelő. (ezt úgy kell elképzelni, mint egyx átlagos közúti ellenőrzést. a szakfelügyelő pluszban megnézi a vezetési kartont, és az oktató engedélyét is.
A gyakorlat az, hogy el szoktuk vinni a másik tanulót/tanulókat is, ha a gyakorlat helye másik településen van. így rengeteg idő megspórolható ami a tanulónak, és az oktatónak is jó. én is szoktam barátokat, családtagjaimat taxiztatni néha, de ez egy héten egy- két alkalomnál nem fordul elő gyakrabban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!