Meddig maradhat kint a T betű az autón?
3 hónapja szereztem meg a jogosítványomat, és a kezdetektől fogva T matricával közlekedek. Sokan mondták, hogy figyeljek, nehogy 6 hónap után is kint legyen az autón, mert büntethetnek érte. Interneten azt olvastam, hogy a jogsi megszerzésétől számított 1 vagy 2 éven belül használható ez a jelzés. Hivatalos információt viszont sehol sem találok. Valaki tudna linkelni jogszabályt, ami erre vonatkozik? Ha esetleg valaki tisztában van a 2017-es helyzettel akkor írjon.
Nem érzem úgy, hogy 3 hónap múlva mernék T betű nélkül vezetni. Talán 1 év múlva már igen.
Meddig maradhat a T betű kint?
Ameddig akarod.
Nem hivatalos jelzés, csupán tájékoztató funkciója van, és gyakorlatban sokszor jelent hátrányt is, nem csak előnyt.
A normális vezetők segítik a bunkók meg sokszor nehezítik a T jelzéssel közlekedő dolgát.
Van olyan autó, amekyen legalább 3 éve van T jelzés, nem vették le, nem szólt érte senki, a kezdő vezetők nagy többsége pedig soha nem használta.
Az sem mindegy hol vezet a kezdő, Budapesten jobb, ha van T jelzés, úgy látja a többi vezető, hogy miért bizonytalankodik.
Nincs meg szabva mivel csak tàjékoztató jellegű . Tesómnak 2 éve van kint a kocsijàn nem szolt érte neki senki se pedig sokszor kapott màr ellenörzést .
Nekem féléves jogsim van és nem volt kint a kocsimon sohase amióta nàllam van . Kis vàrosban lakunk , de sokat vezetek és elég nagy az önbizalmam én céltudatosan vezetek és hatàrozottan , azaz ha balra akarok kanyarodni akkor jelzem a kocsim mozgàsàval is ( lassitok és a terelő vonal felé húzodok meg index villog )
"elég nagy az önbizalmam én céltudatosan vezetek és hatàrozottan , azaz ha balra akarok kanyarodni akkor jelzem a kocsim mozgàsàval is ( lassitok és a terelő vonal felé húzodok meg index villog )"
Na neee, Te ilyeneket tudsz?
Váoazigen.
Értem én, hogy ez jelzés a többiek felé, meg biztonságérzet és hasonló blablák.
Szerintem ez a "kint felejtett" tábla sokkal inkább egyfajta takarózás, magyarázkodás.
"Tecciktudni nem rég vezetek,
-nincs még elég gyakorlatom,
-tessékmáelnézni" stb.
Na ez, nem így működik!
Abból kell kiindulni, hogy ha érvényes vezetői engedéllyel rendelkezel, akkor teljes jogú közlekedő vagy. Ez a jogod viszont felelősséggel is jár. Ha nem mered a felelősséget vállalni -értsd kibúvót/védelmet igazoló T táblát hurcolsz- akkor inkább ne vezess.
Köszönöm a hasznos válaszokat, felpontoztam.
Tény, hogy van bennem egy kis félsz, de vállalom a felelősséget a tetteimért, és tudom, hogy mekkora felelősség vezetni. Nyilván levizsgáztam valahogy, tehát tudok vezetni. Én személy szerint úgy gondolom, hogy (Budapesten) jobb ha kint van a T betű mert ezzel jelzem a többi közlekedő számára, hogyha lassabban indulok, vagy nem kanyarodok ki kisebb helyre, vagy akármit bizonytalanabbul/lassabban csinálok, hogy nem nem érdekel a többi vezető, nem direkt "szemétkedek" velük, hanem nincs meg akkora rutinom. Ez az én véleményem, én vezetek, az én életem,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!