Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ajánlanátok írásokat, videókat...

Ajánlanátok írásokat, videókat, amik segítenek az autóvezetésben?

Figyelt kérdés

Lassan 50 óránál tartok, de még mindig elég halovány a tudásom. Elméletben tudom a kreszt,De ha én vezetek,nem ugranak be a szabályok,mintha üres lenne a fejem. Ilyenkor az oktató is mintha szakzsargont használna,kérdez, és én nem tudom értelmezni a kérdést. Ha kiszállunk, megnézzük pl a kereszteződést, mindig tudom.

Légyszi ne írjátok, hogy ne is legyen jogsim , ha ennyi órával itt tartok stb, mert addig megyek, amíg biztonságosan fogok tudni vezetni. De jó lenne használható segítség, esetleg bíztatás hasonló nehézségekkel küzdő , vagy már megküzdött társaimtól.

2017. okt. 3. 12:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Kitartás. Csak a gyakorlás segít.

Vezetni nem lehet megtanulni írásokból és videókból.

Meg írod is, hogy az elméleti tudásod rendben van, csak nem tudod azonnal alkalmazni.

Nekem az volt a gond, hogy mindig izgultam, nem szerettem az oktatómat sem, úgyhogy utáltam vezetni járni.

De aztán végül is belejöttem és sikerült.

2017. okt. 3. 13:04
 2/10 anonim ***** válasza:
Mások mellé nem lehet beülni, amikor vezetnek? Akár a tanuló autóba, amikor más vezet, és közben próbálod ugyanúgy értelmezni a szituációkat. Én úgy nőttem fel, hogy sokat ültem autóba, nekem abszolút megszokott volt mindenféle forgalmi szituáció, tudtam, hogy mikor mit kell tenni, kinek van elsőbbsége, így jóval könnyebb volt megtanulni az elméletet is, és a gyakorlatban nem okozott problémát soha. Kicsit olyan ez, mint a nyelvtanulás, hogy olvashatsz meg magolhatsz, de megtanulni akkor fogod, ha élesben kell használnod.
2017. okt. 3. 13:25
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A kitartás sajnos kezd fogyni. Nagyon lelkes voltam az elején, plussz órákkal is számoltam, de nem ennyivel, vagy legalább ha már ennyire sok órám volt, több tudást vártam magamtól.Az oktatóm türelmes, nincs különösebb gondom vele. Első nagy kudarcom tanulás terén, nagyon rosszul érint.
2017. okt. 3. 13:25
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem az is gond lehet, hogy már eleve az órák számán stresszelsz. Nem gond, ha ennyi órát vettél.

Az szerintem is jó ötlet, hogyha másokat nézel.

Nekem apukám az "etalon". Nagyon sok mindenre azért figyelek, mert megszoktam mellette, hogy figyelni kell.

Nekem még az is tök jó volt, ha más tanulók mögé beültem. Pl. láttam, hogy általában tök ugyanazokat a hibákat követik el, mint én. Ez megnyugtatott, hogy én sem vagyok különlegesen béna. Egyszerűen csak egy tanuló vagyok.

2017. okt. 3. 13:27
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm 2. , 3.

Jelenleg a férjem magyaráz, ha autózunk. Más tanuló mögé beülni jó ötlet, rákérdezek az oktatómnál.

2017. okt. 3. 14:32
 6/10 anonim ***** válasza:
Egyébként egy holland ismerősöm mesélte anno, hogy náluk azt hiszem minimum 40, de lehet, hogy 50 óra volt a kötelező forgalomban, amíg tanultak. Mondjuk sokkal jobban is vezetnek, mint az átlag magyar.
2017. okt. 3. 14:46
 7/10 veterán vas ***** válasza:

Lehet utána olvasni, kérdezősködni, videókat nézni...., de a saját gyakorlatot, tapasztalatot semmi nem helyettesíti. Van aki gyorsan megtanulja, de van akinél csak hosszabb idő és sok türelem hozza meg az eredményt.

Addig is próbálj meg örülni minden apró kis előrelépésnek, előbb-utóbb majd teljesen összeáll az egész. ;)

2017. okt. 6. 10:21
 8/10 A kérdező kommentje:

Tegnap sikeres forgalmi vizsgát tettem, 99 óra után 3. próbálkozásra. Tényleg megtanulható, a kevésbé ügyesek számára is. Nekem ennyi kellett, hogy magabiztos legyek, es elhiggyem, hogy el tudok vezetni egy autót. Az oktatom szerint az utolsó 30 ora az önbizalmamnak kellett.

Köszönöm ,akik biztattak.

2018. márc. 21. 06:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Gratulálok! Mindemellett az én oktatóm anno épp arra hívta fel a figyelmem, amit te leírtál, hogy elhiszed, hogy most már megy. Ő azzal búcsúzott, hogy ne higgyük el, hogy most már megy, hanem legyünk tisztában vele, hogy most kezdhetjük el megtanulni a vezetést egyedül. Ha majd lesz 20-30 ezer kilométernyi rutinod, akkor valószínűleg menni fog. Addig is sok sikert és örömöt kívánok a vezetésben!
2018. márc. 21. 08:17
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen, az én oktatóm us ellátott hasonló tanácsokkal. Megfogadom mindegyiket.
2018. márc. 21. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!