Miért ilyen az autósok mentalitása? Ti találkoztatok ilyennel?
Ha várni kell a zebránál ideges a gyalogosok miatt. Ha ő megy gyalog meg az autók miatt hogy nem engedik át dehá nem.
Ti találkoztatok ilyennel?
Ma voltam lidlinél. Ugye ha az autó kanyarodik a kanyarodni kívánt útnàl a gyalogosnak vam elsőbbsége mert nem szemből jött aki ismeri kredzt èrti. Tolom a kis kocsit erre dudál meg ordít hogy haladjál már. Hirtelen nemtudtam miaz csak megszólalt a nagy duda oszt szó nélkúl elmentem a kocsimhoz megettem a kis pékárum meg telefonáltam indulnék haza. Kitad isten tolja a kiskocsiját én meg opelem dudáját reázúdítottam több másodpercre. Káomkodott meg ordított mintha egy plázacica kutyaszarba lépett volna.
Mindehol vannak hülyék, tömegközlekedésen, biciklin stb.
Nem lehet őket kivédeni sajnos.
Végtelenül önzőek.
Sok ilyen ember van, sajnos.
Azért ilyen esetekben az is fontos kérdés, hogy az autótól milyen távolságra kezdtél el elmenni előtte.
Mert oké, hogy kanyarodásnál a gyalogosnak van elsőbbsége, de ha akkor lépsz le az autó elé, amikor szinte már eléd ért, akkor ettől függetlenül nem a gyalogosnak van elsőbbsége.
Ha a gyalogos féktávolságon belül lép le az úttestről, akkor elütik.
A gyalogosnak is mérlegelnie kell, hogy amint a zebrához lép, biztonságosan meg tud-e állni a autó, és ha nem tudna, akkor ne várja el, hogy elengedjék.
Igen, a gyalogosnak van elsőbbsége, de ha csak satufékkel lehetne megállni ahhoz, hogy elengedjék, akkor nem. Ugyanis a hirtelen satufékezés a forgalom veszélyeztetése, hiszen a mögötte lévő autó belerohanhat.
Nem minden fekete és fehér. Az elsőbbség nem azt jelenti, hogy amint odalépek már mehetek is át.
Biztonságos átkelés - biztonságos elengedés van a KRESZ-ben is.
Elég alja környéken lakhatsz kérdező...
Vannak ilyenek, de azért a bolt parkolóban nem gyakori, csak ha kifejezetten balf/sz és elbambul az illető.
Egyébként azt ugye tudod, hogy te is ugyanolyan vagy, mint akit kritizálsz? Te is ugyanúgy nyomod a dudát.
(Egyébként "Mit ad Isten" nem pedig "kitad isten")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!