Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ilyen az autósok mentali...

Miért ilyen az autósok mentalitása? Ti találkoztatok ilyennel?

Figyelt kérdés

Ha várni kell a zebránál ideges a gyalogosok miatt. Ha ő megy gyalog meg az autók miatt hogy nem engedik át dehá nem.

Ti találkoztatok ilyennel?

Ma voltam lidlinél. Ugye ha az autó kanyarodik a kanyarodni kívánt útnàl a gyalogosnak vam elsőbbsége mert nem szemből jött aki ismeri kredzt èrti. Tolom a kis kocsit erre dudál meg ordít hogy haladjál már. Hirtelen nemtudtam miaz csak megszólalt a nagy duda oszt szó nélkúl elmentem a kocsimhoz megettem a kis pékárum meg telefonáltam indulnék haza. Kitad isten tolja a kiskocsiját én meg opelem dudáját reázúdítottam több másodpercre. Káomkodott meg ordított mintha egy plázacica kutyaszarba lépett volna.

2017. dec. 5. 21:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Mindehol vannak hülyék, tömegközlekedésen, biciklin stb.

Nem lehet őket kivédeni sajnos.

2017. dec. 5. 21:34
 2/15 anonim ***** válasza:

Végtelenül önzőek.

Sok ilyen ember van, sajnos.

2017. dec. 5. 21:38
 3/15 anonim ***** válasza:
83%
remélem észreveszed, hogy te pont ugyanúgy viselkedsz. gyalogosként zsörtölődsz, hogy mi a f-szt dudál rád, de azért amikor ő tolta a kocsit, te se bírtad ki, hogy rá ne dudálj...
2017. dec. 5. 21:42
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Te meg azt vedd észre , hogy nem mindegy hogy kikezdte.
2017. dec. 5. 21:48
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
óvodában vagyunk, hogy ez számít? :D erre is lehet azt mondani, hogy "okos enged..."
2017. dec. 5. 22:31
 6/15 anonim ***** válasza:
45%

Azért ilyen esetekben az is fontos kérdés, hogy az autótól milyen távolságra kezdtél el elmenni előtte.

Mert oké, hogy kanyarodásnál a gyalogosnak van elsőbbsége, de ha akkor lépsz le az autó elé, amikor szinte már eléd ért, akkor ettől függetlenül nem a gyalogosnak van elsőbbsége.

2017. dec. 5. 22:37
 7/15 Alex Fly ***** válasza:
48%
@6: attól függetlenül a gyalogosnak van elsőbbsége. Legalábbis a KRESZ azt írja...
2017. dec. 6. 01:16
 8/15 anonim ***** válasza:
45%

Ha a gyalogos féktávolságon belül lép le az úttestről, akkor elütik.

A gyalogosnak is mérlegelnie kell, hogy amint a zebrához lép, biztonságosan meg tud-e állni a autó, és ha nem tudna, akkor ne várja el, hogy elengedjék.

Igen, a gyalogosnak van elsőbbsége, de ha csak satufékkel lehetne megállni ahhoz, hogy elengedjék, akkor nem. Ugyanis a hirtelen satufékezés a forgalom veszélyeztetése, hiszen a mögötte lévő autó belerohanhat.

Nem minden fekete és fehér. Az elsőbbség nem azt jelenti, hogy amint odalépek már mehetek is át.

Biztonságos átkelés - biztonságos elengedés van a KRESZ-ben is.

2017. dec. 6. 02:33
 9/15 Alex Fly ***** válasza:
68%
@8: a gyalogos féktávolságon belül nem lép le. Szintén a KRESZ írja, hogy azt a helyet, ahol a gyalogosnak elsőbbsége van, úgy kell megközelíteni, hogy szükség esetén meg lehessen állni. Ergo ha a gyalogos féktávon belül van, akkor túl nagy a sebesség...
2017. dec. 6. 04:05
 10/15 anonim ***** válasza:

Elég alja környéken lakhatsz kérdező...

Vannak ilyenek, de azért a bolt parkolóban nem gyakori, csak ha kifejezetten balf/sz és elbambul az illető.

Egyébként azt ugye tudod, hogy te is ugyanolyan vagy, mint akit kritizálsz? Te is ugyanúgy nyomod a dudát.

(Egyébként "Mit ad Isten" nem pedig "kitad isten")

2017. dec. 6. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!