Szerintetek nem lenne hasznos ha pl. A KRESZT kotelezove tennek a biciklisek szamara is? Illetve hogy null alkohol lehessen az o verukben sem?
Neked szövegértelmezési gondjaid vannak. "NEM BIZTOS" ezt írtam. De elmagyarázom a gyengébbeknek: vannak olyan emberek akik betartják és vannak akik nem. Hál istennek az előbbi még több van. És ez szerinted azt jelenti automatikusan hogy mindenki szegje meg, meg minek a szábályok? :D Ne fárassz már le, inkább kötekedsz, minthogy értelmeznéd, amit írtam.
"A kerékpáros számára nem szükséges, hogy tudja a KRESZ - t, így nem is tudhatja betartani. Nincs rá kötelezve. "
Valóban nem szükséges, viszont elég sokan tudják. Mivel elég sokan autót is vezetnek mellette és rendelkeznek jogosítvánnyal. Az megint más kérdés, hogy betartják-e vagy sem, de ez ugyanennyire igaz az autósokra is.
Időpont ma 20:30
Persze, nyilván fizikailag esélyesebb, hogy a kerékpárosban "nagyobb kár keletkezik". De most ezen elven akkor egy kamion ne menjen az útra, mert felöklelhet egy smartot?
"Ezzel senkinek a testi epseget nem veszelyeztezem. Lehet parasztsag. Befizetem a csekket es ennyi."
Befizeted a csekket, amit jogosan kaptál, mert megszegted a kreszt. Tehát xartál a szabályra, holott tudod azt. Az ittas vezetés ugyanez. Attól, hogy iszol, nem következik automatikusan hogy megölsz valakit. Ha bazi nagy peched van, akkor igen és mehetsz ülni. De az se következik, hogy minden ittas biciklis balesetet okoz...
Időpont ma 20:34
ebben egyetértek. Ha az egyik nem lehet, ne lehessen a másiknak se. Ezért írtam a biztosítást is. Ha az autósnak kell, legyen a kerékpárosnak is.
Nem lenne hasznos, a túlszabályozott rendszertől óvakodni kéne.
Akiket keményen kéne büntetni, azok a kamikaze, öngyilkosjelölt biciklisek, akik nagyvárosokban 30-al tekernek a busz és az autó között, és bassznak mindenre és mindenkire. Úgy, hogy tisztában vannak vele, hogy minden szabályt megszegnek. De ha valami baleset történik, akkor mindig a biciklis az ártatlan. Szörnyűek.
Időpont ma 20:45
Egyetértek. Legyen az kerékpáros, vagy autós a tettest vonják felelősségre. Nyilván egy városban csúcsidőben mindenki haladni akar, történnek balesetek. Vagy egy biciklis kamikazézik, vagy autós szabálytalanul előz. A lényeg ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!