Csak példának. Ha egy 12 èves gyerek nem ismeri a kreszt úgy mint egy autós. Akkor ne üljön biciklire?
2017. dec. 5. 18:09
3/39 anonim válasza:
A KRESZ nem kötelező számukra? A KRESZ vizsgára gondolsz?
Egyébként igen. Nem szeretem alapvetően a túlszabályozást, de itt rendet tennék ha rajtam múlna.
A kerékpárosok teljesen egyenrangú közlekedési partnernek akarják elfogadtatni magukat. Akkor én bevezetném a rendszámot, KRESZ vizsgát, felelősségbiztosítást számukra, ellenkező esetben csak forgalomtól elzárt területen engedélyezném nekik a tekerést.
Csak egy tükröt verjen le egy biciklis, egy mai autó tükre fűthető, behajtható, index van benne, érzékelő, kamera, isten.asza, százezer forint is lehet a kár - a kerékpáros meg balra el.
2017. dec. 5. 18:11
4/39 anonim válasza:
"Ha egy 12 èves gyerek nem ismeri a kreszt úgy mint egy autós. Akkor ne üljön biciklire?"
Közúti forgalomban ne.
2017. dec. 5. 18:11
5/39 anonim válasza:
Az autósok elvileg tudják a KRESZ-t mégis szinte minden baleset abból adódik, hogy valaki nem tartja azt be.
2017. dec. 5. 18:15
6/39 anonim válasza:
Én autós vagyok. Leteszem x százezrekért a jogsit,kifizetek egy rakas pénzt azért hogy forgalomban legyen az autóm,fizetem a biztosítást,súlyadót stb , hogy közlekedhessek az utakon. Kérdésem : hogy van az hogy ezek egy forintot nem fizetnek,mégis ugyanott közlekedhet ,ugyanott koptathatja a felfestést,ugyanott fogja a helyet ahol az autós,aki rendesen tejel? Nem azt mondom,hogy fizetni súlyadót a szarjara ,de pl nekem van biztosításom ha összetörök valakit,ha ő leviszi a tükrömet és elteker,mi alapján azonosítható és ki fizeti meg a kárt? Na itt jön az elő h nagyon nagy hiba őket rendszám (vagy azonosító) nélkül engedni közlekedni. Igenis részt vesz a forgalomban,legyen kreszvizsgája,legyen biztosítása és ne piáljon ha énsem ihatok meg egy 2 szazalékos szar üdítő "sört" . Persze autósok között is sok alkalmatlan hiába van kreszvizsgàja,de amikor 10-9 átteker a piroson meg a gyalogost atengedő kocsi mellett elhúzva megy át a gyalogos làbán az ne ugasson ,hogy nem tekintik egyenrangú közlekedőnek. Nagyrészük buta suttyó,éhbérért futárkodik és mindenki takarodjon előle (aki fizet a közlekedésért,úthasználatért) mert neki oda kell érni a 2 db borítékkal . A "versenyzőnek" meg ugye joga van egymas melett egy sávot elfoglalni mert ő készül a tour de műf..sz versenyre ahol amúgy sincs kresz.
2017. dec. 5. 18:17
7/39 anonim válasza:
A kerékpár rendszám már túlzás lenne.
2017. dec. 5. 18:19
8/39 anonim válasza:
ma 18:09
a sokfaxság helyett iskolában pl lehetne 1-2 kresz óra... egyáltalán nem ártana. a fiam német iskolába jár, 3 hete írtak belőle még dolgozatot. iskolába is csak úgy mehet egyedül biciklivel, ha előtte csinált vizsgát, amiről papírt kapott és, ha jól emlékszem 10 éves kor alatt (elvileg...) egyedül nem is mehet. szóval egész biztos nem ártana.
2017. dec. 5. 18:20
9/39 anonim válasza:
"A kerékpár rendszám már túlzás lenne."
Miért? Egy kerékpár nem okozhat balesetet? Dehogynem. Nem okozhat személyi sérülést? Dehogynem. Nem okozhat kárt? Fentebb vázoltam, hogy könnyedén. Maga a kerékpár is lehet nagy értékű, egyszóval mondj egyetlen érvet, ami ellene szól, hogy nyilvántartsák a kerékpárokat is.
Természetesen csak és kizárólag a forgalomban résztvevő kerékpárokra gondolok.
2017. dec. 5. 18:24
10/39 anonim válasza:
6-os, nem kötelező autósnak lenned, pattanj biciklire, és tekerj hóban, fagyban, esőben, köpd ki a tüdődet, szorítsanak le, és vegyenek semmibe az autósok.A kényelmet és gyorsaságot meg kell fizetni, és ne hasonlítsuk már azt, hogy egy egy bicikli, meg egy autó mennyire koptatja az utakat, mennyi helyet foglalnak el, mennyire szennyezik a környezetet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!