Skoda Felicia hengerfej csavar?
A feliciát 3 féle 1.3-as motorral gyártották. A program amiben néztem mindháromhoz egyformán adta meg a hengerfejcsavarok meghúzási értékeit. (A motorok között szerintem csak teljesítménybeli különbségek vannak, a blokk ugyan az.)
Tehát az értékek:
1. Fokozat: 20 Nm
2. Fokozat: 90°
3. Fokozat: 90°
Ja és igen, belülről kifelé kell lehúzni.
Új csavarokkal csinálod, remélem.
Szelephézagok hidegen:
Szívó: 0.20 mm
(Alumínium szelepemelö rudakkal: 0.25 mm)
Kipufogó: 0.20 mm
Kérdezhetem milyen programot használsz?
A 4. válaszolónak köszönöm szépen az információt! Igen, új csavarokkal rakom össze.
Számomra érdekes volt látni, hogy egyaránt van benne alumínium és vas szelepemelő rúd is. Jelenleg azon gondolkodom, hogy érdemes lenne-e az alumínium rudakat cserélni. Ha jól emlékszem négy darab alurúd van benne a többi vas.
Még annyi, hogy a második fokozat után kell járatni a motort vagy egyből lehet a harmadik fokozatot is lehúzni?
Egyből jöhet a harmadik. Nem tért ki rá, hogy lenne bármi teendő a fokozatok között.
Olyat még nem hallottam hogy járatni kéne az utolsó fokozat előtt. Olyan viszont létezik, hogy elő van írva egy adott idő, amit ki kell várni a következő lépcső előtt. Sőt, olyan is létezik hogy vissza kell lazítani és újra lehúzni.
A szelepemelőket én kicserélném egyformákra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!