Kompresszió emelésnél hány tized mm-t szabad lesíkolni a hengerfejből?
Van egy derbi rabasa(50ccm, 2t) motorom és arra gondoltam hogy kicsit megemelem a kompressziót, de nem tudom hogy mennyit szabad leszedni ugy hogy ne legyen öngyulladása a benzinnek.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Ez még a karburátor és gyujtás beállítástól is függ.
Ahogy most van, simán karburátor és gyújtás beállítással el tudom érni az öngyulladást.
Persze ez nem cél.
Ha megmondod mennyire akarod emelni a kompressziót, simán kiszámolhatod mennyi is a mm, ami levehető.
Ezt írtam:
Ahogy most van, simán karburátor és gyújtás beállítással el tudom érni az öngyulladást.
Te pedig ezt:
Öngyulladást elérsz karburátor állítással, meg gyújtásállítással a robogón...
Mi a különbség a két állítás között, azon kívül hogy trollnak és hozzá nem értőnek neveztél?
Konkrétan ugyan azt írtam. Pont azért, mert elkora baromságot is titkán olvas az ember.
Karburátor beállítással keverékképzést tudsz állítani. Aminek ebben a formábsn semmi köze az öngyulladáshoz.
Az égés minőségéhez van köze. Semmi máshoz. Öngyulladás úgy jöhetne létre, h a kompresszió olyan mértékű, h előbb begyullad a keverék, mint h a szikra hegyújtaná. Vagy, h olyan nagy a fordulat és olyan rossz a hűtés, h a gyertya izzása előbb belobbantja a keveréket, mint a szikra begyújtaná. Ekkor kopogásos/detonációs égés jön létre.
A gyújtás elállítását azért nem veszem ide, mert ezekben CDI gyújtás van, azon pedig még te sem állítasz. Hiába vagy troll!
"Karburátor beállítással keverékképzést tudsz állítani. Aminek ebben a formábsn semmi köze az öngyulladáshoz. "
Ha szegényítem a keveréket, az égés (a lángfront) sebessége csökken, az elhúzódó égés miatt a helyesen beállítotthoz képest emelkedik a motor (henger) hőmérséklete, ez pedig az öngyulladás fellépését eredményezheti.
Én erre céloztam, ha nem is fejtettem ki ilyen részletesen.
Mi ebben a hiba?
Köszi a válaszokat!
#1-nek irom ezt: kb 13,5-14 barra szeretném emelni a kompressziót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!