Mi baja lehet az autómnak? Skoda Fabia 1,4 benzin,2000 évj?
Október közepén használtan vásároltam egy 2000-es évjáratú, 1,4-es benzines skoda fabiat. Miután megvettük, hazahoztuk kb. 80 km-re, és itthon vettük észre, hengerfej gyanús (gyorsan fogyott a víz, és az olaj habos volt). Elvittem szerelőhöz, a hengerfejtömítést megjavította, vagy mi ennek a szakkifejezése. 2 nap múlva a víz felforrt, és észrevettem, hogy enged a víztartály. Visszavittem, kicserélte a víztartályt, megint megcsinálta a tömítést, kicserélte a termosztátot, a ventillátort. Azt mondta, ha így sem lesz jó, akkor már nem tud vele mit kezdeni, hüvelyeztetni kell a motort, amit ő nem tud megcsinálni. A kocsi pár napja van nálam, de a vizet állandóan után kell tölteni, és az olaj is habos...
Mit jelent ez a hüvelyeztetés, és mennyibe kerül? Vajon tényleg az a baja lehet?
Már teljesen kivagyok,eddig 85 ezret költöttem a kocsira, és még pár napot sem tudtam használni a két hónap alatt...
Sajnos tényleg lehet, hogy ez a baj, de akár a blokkon belül is lehet repedés.
Együtt érzek veled, én egy 25 éves autót hajtok, próbálom karbantartni de a legváratlanabb dolgok adják meg magukat ennyi év után.
Ez sajnos így van az öregebb járgányoknál.
17 éves már az az autó de ez magában nem ok hogy ilyen baja legyen. Ezt már az előző tulajok valamelyike széthajtotta nyélgázon. Láttam már pár 5 éves korára széthajtott autót. Alaposabban is megnézhette volna azt a motort a szerelő ha már levette a hengerfejet mert úgy tűnik hogy csak találgat. Lehet hogy van ott egy repedés amin át szivárog de akkor azt meg kellett volna keresnie. Másik alaposabb szerelőt is meg kellene keresni a problémával.
A hüvelyezés az lenne hogy beletesznek egy henger betétet minden hengerbe vagy ha már gyárilag voltak ilyen perselyek akkor kicserélik azokat.
Vagy hengerfejes, vagy a blokk öntvénye repedt meg valahol. Keress egy alaposabb szerelőt. Legközelebb pedig:
- nézd(esd) át az autót, mielőtt megveszed. Ha nem értesz hozzá, olvass sokat.
- próbaúton hajsd még kicsit. utána olajbeöntőnél, víz felszínénél néz.
- idős autóból suzukit, vagy toyotát vegyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!