Fagyálló és téli felkészítés, mit és hogyan?
Fagyállót nem a tél miatt kell leengedni, ahnem mert 2-4 év alatt a koncentrátum elveszti a vízpumpa kenéséhez szükséges elegyet (sokan nem tudják).
Téligumi feltesz, nyárit elteszed, megméred a fagyálló hőmérsékletét, annyi bőven elegendő.
A fagyálló leengedéshez nincs semmi leeresztő csavar. Annyit tehetsz hogy a hűtő alsó csonkjáról leveszed a gumicsövet és leengeded ami kifolyik. Én egy picit megjáratom ésszel a motort hogy a termosztát éppen kinyisson és kinyomja a hengerfejből a vizet. Majd ha hideg a motor visszateszed a csövet és feltöltöd a tágulási tartályt piros foszfátmentes fagyállóval. Megjáratod a motrot és megméred a fagyállót ilyen autós boltban kapható fokolóval. -25 és - 35 közé beállítod úgy hogy ha túl tömény akkor ioncserélt vízzel hígitod. A leengedett fagyálló fincsi édes de erősen mérgező lenyelve, óvatosan bánj vele nehogy macska/kutya/ükunoka/nagypapi belekóstolhasson miközben ügyködsz vele.
Figyelj oda az ablakmosó folyadékra is hogy téli legyen benne mert elég neki egy pár mínusz fok és szétfagy a pumpa és kifolyik. Nálam ez örökös probléma szokott lenni a hanyagságom miatt.
A kerekeket természetesen télire kell cserélni plusz 5 fok alatti átlagos kinti hőmérsékletnél. A kasztnit levaxolod hetente egyszer és nem hagyod a jó magyar sós trutyit dolgozni sem ha szórják a mesterek az utat. Valamint a kerékcsapágy védő kupakjára is figyelj hogy a helyén legyen ha van ilyen. Nem egyszer nem volt (Audi 80) és nem is láttam a dísztárcsa végett, befolyt a víz, az megfagyott megszorult úgy hogy letépte a kerékcsonkot út közben.) Tehát ilyen apróságokat is nézz át, legyen nálad zárolajzó-jégoldó spray ha nagyon mínusz van.
#2-es bravó! Hűtővíz leengedése közben ráindítassz am otorra és még melegíted is a termosztát nyitásáig? Ehhez csak gratulálni tudok, ezzel ölöd meg am otorod!
Egyik ismerősömet kérdeztem még 10 éve, hogy kell Astra G-ben hűtővízet cserélni. Jött a válasz hűtővíz csomat leveszed, beleteszed egy edénybe és elkezded járatni a motort, majd az kihajtja!!!!!! ÚRISTEN!!!!
Hűtővízet MINDIG leengedni kell, nem kihajtani, vagy leeresztőn kell leereszteni ha van, ha nincs, akkor a legalsó csövet kell széthúzni!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget!! Sokat segítettetek, de akkor lehet kicsit túlspiláztam a dolgot.
Köszi mégegyszer!! Ezer hála
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!