Vettünk idén egy használt autót! Kaptunk hozzá egy szett téli gumit! A gumi peremén még látszanak az öntés nyomai (ilyen kis gumiszálak) szerintem nem volt használva! A dot száma viszont 2704. Lehet még használni az abroncsot? Felteszik ?
Fogászati nincs elkeményedve, még a futófelület külső része is kissé benyomható, csak nyomás és terhelés alatt nem tudom hogy teljesít!???
Belezakózni sem szeretnék semmibe,de pénzt kiadni sem feleslegesen....
Ne szórakozz ilyesmivel, 13 éves gumi már közel sem fogja azt teljesíteni mint újkorában, a gumi öregszik, ha látszik rajt ha nem, viszont a kémiai tulajdonságai megváltoznak, ebből kifolyólag a tapadása is.
Ilyesmin meg nem múljon a dolog, nem tudhatod előre, hogy nem-e lesz olyan eset mikor pont az a pár méter számítana amivel egy rendes állapotú gumival előbb tudsz megállni.
Nyugodtan használhatod. Az agymosásnak lassan az lesz az eredménye hogy minden évben új gumit kelljen venni.
Csak ki ne találja valami müszaki agyament hogy a motor blokkot is cserélni kell bizonyos idő után mert megöregszik.
Én is fékpróbát csinálnék a helyedben. Első körben teszteld le a fennlévő nyárit, hogy azzal mekkora a fékút 60-ról 0-ra száraz ill. nedves aszfalton. 3-3 mérés, feljegyzed.
Ezután megismétled téli gumival, szintén 3-3 mérés. Ha a télivel rosszabb eredmények jönnek ki, mint a nyárival , akkor nem kérdés, hogy kuka a téli. Egyébként meg nyugodtan használd a télit, mivel jobb, mint a nyárid.
A sok-sok "gumivegyészmérnök" meg had szajkózza a magáét. Mindjárt le is pontoznak ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!