Van értelme ennek a téli, nyári gumi cserélgetésnek minden évben?
Ocska nyari gumim van es jo teli gumim,ez utobbi van fent mar.Most azon gondolkodtam,hogy van e ertelme tavasszal uj gumit venni,aztan lecserelni ra a telit es ezt minden evben eljatszani,mkozben azon tul h kopik a futofelulet,oregszik maga a gumi anyaga is.
Nem lenne esszerubb ezt a mostani jo teli gumit lejarni es utana venni megint telit?
Ti mit gondoltok errol?
Ez egy olyan kérdés lesz, amire meg foglanak oszlani a vélemények, egyik a másik hozzászólását fogja lepontozni, lehülyézik egymást ...stb.
Téligumit nyugodtan használhatod nyáron, így egy garnitúrát koptatsz és ha elhasználódik, akkor veszel újat. Aki nagyon keveset megy, annak nincs értelme 2 garnitúrát (téli-nyári) fenntartani, mert el fog öregedni, 6 év múlva úgyis cserés lenne már, hiába van meg a profil, ha hajszálrepedezett....
Attól függ, mennyit mész.
Szerintem olyan 8000 km/év alatt felesleges cserélgetni.
4 évszakos gumi☺
Amellyel télen elakadsz egy kisebb emelkedőn is,nyáron meg visít mint egy malac?
Felejtő.
Szerintem atlag varosi hasznalatnal teljesen irrelevans hogy a teligumi lagyul nyaron es masfel centivel nyulik a fekut(ha ez egyaltalan igaz!)
Jartam mar nem egyszer teli gumival nyaron es semmi kulonbseget nem ereztem.Hozzateszem atlag hasznalat,atlag auto.
Nem érzel különbséget, amíg nincs húzós helyzet. Sokan elközlekednek kínai meg 15 éves repedt gumin is, mondván ők észre sem veszik, aztán megy a csodálkozás, ha egyszer ráfutnak valakire fékezéskor.
Nekem volt négy évszakos gumim, és teljesen normálisan el tudtam közlekedni vele átlag használatban, de az második autó volt, amit azóta el is adtam.
Ideális persze a cserélgetés, és 5-6 évente új gumikat venni, de vidéki, alacsony futásnál szerintem vállalható kockázat egy jó minőségű 4 évszakos. Itt a hangsúly a jó minőségűn van, ami szerintem most úgy három gyártó ebben a kategóriában: Michelin, Good Year, Vredestein.
Magasabb futásnál, és nagyobb városokban viszont nem szívesen vállalnám, mert fokozottan növekszik a necces szituációk esélye, amikor szükség lehet a maximális tapadásra.
"Amellyel télen elakadsz egy kisebb emelkedőn is,nyáron meg visít mint egy malac? "
Teljesen releváns érv.
A kisteheremen állandóan téli gumi van. Ide-oda rohangálós autónak van használva, üresen ~1 tonna 200 kilónál ritkán van több belepakolva,helyben van használva meg néha pályán, de ott is max 110-zel.
Ilyen körülmények között teljesen jó a téligumi is egész évben :D
A személyautóimon 2 garnitúra van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!