Van értelme ennek a téli, nyári gumi cserélgetésnek minden évben?
Ocska nyari gumim van es jo teli gumim,ez utobbi van fent mar.Most azon gondolkodtam,hogy van e ertelme tavasszal uj gumit venni,aztan lecserelni ra a telit es ezt minden evben eljatszani,mkozben azon tul h kopik a futofelulet,oregszik maga a gumi anyaga is.
Nem lenne esszerubb ezt a mostani jo teli gumit lejarni es utana venni megint telit?
Ti mit gondoltok errol?
Nekem 4 évszakos van. Dombon lakom. Eddig mindig felment, lejött hóban.
Nem visít. Jó minőségűt kell venni. Lehet kapni prémium 67 Db-es zajszintűt.
Olcsóval még nem próbálkoztam. Télen egy prémium téli jobb újonnan.
Nem sokat autózom. Kb. 6 éves prémium téli gumival mentem a hegyekbe és elakadtam ott ahol
ismerős olcsó kategóriás újjal nem. Mesélem a gumisnak. Mondja a gumi négy után megkeményszik kuka.
Azóta 4 évszakossal járok azt kidobom 4 év után.
Céges flottát üzemeltetek, nagyon sok pénzembe kerül a téli-nyár váltogatás, így elhiheted, hogy nagyon komolyan utána jártam ennek. A legnagyobb hiba az emberekkel, hogy megállnak a fékút vizsgálatában (mintha csak ez lenne az abroncs dolga, hogy fékezzen), de valójában a nyári vízkiszorítás és a téli sárkidobás egészen más jelenségek, egészen más bordázatot és keménységet igényelnek.
Másrészt meg pont az idén hanyagoltam el téli cserélését nyárira és a saját szememmel láttam május elején, hogy a vadi új abroncsok bizony éveket öregedtek a trehányságom miatt. Ezen ne spórolj! Amikor egy erősebb kanyarban pörögsz fel a fára júniusban, sajnálni fogod, hogy a sok megmondóembernek hittél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!