Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyon megárthat a motornak...

Nagyon megárthat a motornak ha hírtelen felpörgetem?

Figyelt kérdés
Kb 4 kilométer után egy kereszteződésben gyorsabban kellett megindulnom ami úgy jött össze hogy pirosig pörgött a motor kb fél másodpercre. Szóval viszonylag még jó hideg a motor. Lehet hülye kérdés mert nem egyszeri alkalomra fog térdre kényszerülni a motor de mégis azért megjegyzi amit "tettem" vele? 1,2-es benzines motor.
2017. nov. 25. 01:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem mindegy,hogy 4km sík egyenes kissé lejtős út,vagy 4 km lassú pepecselős út.

Vagy ,hogy 4km alatt már 70 fok körnékye vagy több,de van,hogy kb éppen csak elmozdul a mutató.

Tipp tanulj meg kuplungolni,és ha gyorsan is kell megindulni 2000-2500 körül elindulni.

Baja nem lett,4km alatt azért még 5-10 fok környéki külső hőmérsékletnél melegedett vlaamit.

Hideg motornál is nem egy pillanatnyi terhelés hanem fokozatos idő alatti terhelés ami különösen káros.

több tíz ilyen 1 másodperces alkalom érne fel egy hidegen való egyből gáztaposós menethez.

Semmi gond nincs

2017. nov. 25. 01:31
 2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon jò válasz, köszönöm. Igazábòl nem a kuplung volt a gond, az már kint volt, hanem hogy megtapoytam a gázt és a nyálkás ködös úton egyből kapart. Tényleg hülye kérdés csak az eddigi tizenpár ezer km alatt vigyáztam a hideg motorral és egyből a hideg futott vêgig rajtam. Meleg motornál persze volt már blokád is meg max sebesség is úgyhogy olyankor 40-50 km után nem kényeztetem.
2017. nov. 25. 02:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Nézz meg egy "anyataxit" hogy indul el télen..

Anyjáig forgatják a ledermedt kocsit,és semmi bajuk.

2017. nov. 25. 08:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Egy ilyentől semmi baja nem lesz.

De amúgy amikor érezted, hogy kipörög a kerék, akkor miért nem engedted vissza a gázt?

2017. nov. 25. 08:59
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem "megjegyezte" a dolgot, ne lepődj meg hogyha néha mostmár nem nyitja ki magát meg eltekeri a rádiót, esetleg pár napig nem áll szóba veled...
2017. nov. 25. 09:56
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a kuplung jobban bánja a dolgot, mint a motor.
2017. nov. 26. 10:00
 7/7 A kérdező kommentje:
Jól van akkor. A gáz az a pillanat alatt felpörgött levettem a lábam de nem a legjobban iött össze. Köszönöm a válaszokat.
2017. nov. 26. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!