Egy SUV biztonságosabb, mint más autók? Megérné emiatt
venni?
Figyelt kérdés
Nagyon félek az utakon a szembeforgalomtól. Semmi más bajom nincs a vezetéssel, a szembejövőktől viszont rosszul vagyok...
Most egy japán autóm van, ugyan nem régi suzuki papírtigris, de azért belátom, hogy nem a biztonság a legnagyobb erénye, lehet ezért nem érzem magam jól.
Sajnos minden autó, ami igazán tetszik, az valami sportosabb jellegű, kisebb autó, pl az álom egy MX-5.
A SUV-okat nagyon visszataszítónak látom, abszolút nem tetszenek, de talán az biztonságérzetet adna...
Biztonságosak azok az autók? Jobb biztonságérzetet adnak, mint más kocsik? Megérné emiatt venni?
keress töréstesztet, hogy magad is lásd. Szerintem a nagy súly ad némi biztonságot, meg talán az, hogy magasabban vagy benne, de általánosságban nem merném kijelenteni, hogy igaz. Ami biztosan biztonságot ad, az a Volvo. Ha nagyon nagy biztonságot akarsz, akkor XC90. De szerintem felesleges.
2017. nov. 24. 10:22
2/21 A kérdező kommentje:
Tudom, apósomnak volvoja van, abban egészen megbízok, most én főleg az érzésre gondoltam, hogy az biztonságérzetet ad.. mert igen, nagy tömeg és magas..
2017. nov. 24. 10:30
3/21 D. Brasco válasza:
Annyi ilyen kérdés volt már ,meg annyiszor leírtuk már hogy semmivel sem biztonságosabb egy suv......főleg nem a méretei miatt....
2017. nov. 24. 11:16
4/21 anonim válasza:
Frontalis utkozesnel ugyan ugy meg tudsz benne halni, mint barmi masban, emiatt folosleges venni.
2017. nov. 24. 12:02
5/21 A jó édes válasza:
Nem - ha túlélésre játszol, akkor inkább a szív- és érrendszeri betegségek elkerülésére, a túlsúly leküzdésére figyelj oda, valamint kerüld a karcinogén anyagokat. Sokkal nagyobb az esélye, hogy ezekben halsz meg, mint hogy autóbalesetben.
2017. nov. 24. 12:58
6/21 anonim válasza:
Ha jól értelmezem a kérdésedet,és az alatta lévő magyarázatodat,akkor azt szeretnéd,hogy egy ütközésben ne te sérülj meg,hanem a másik fél.A Nagyobb jármű nagyobb súllyal és nagyobb fenyegetettséggel jár a másik autósnak.A magyar nagy átlag az Opel Astra /Suzuki swift.Most képzeld el azt a szitut,hogy egy beláthatatlan kanyarba mentek be mindketten(90km/h).Egyikőtök sem hibás mert bokor vagy valami zavarta a látásotokat.Összeütköztök,mondjuk frontálisan.A te SUV-odnak az eleje meghajlik és a motortér elnyel mindent.Az utastered sértetlen.A Suzuki Swiftes szemszögéből ez úgy zajlik-le,hogy nekimegy egy több tonnás vasdarabnak.Az ő motortere összegyűrődik és behatol az utasterébe,súlyos sérüléseket okozva neki.Te túléled, a másik nem..
2017. nov. 24. 14:21
7/21 anonim válasza:
14:21 Aztán ha a szembejövő történetesen ugyanilyen majrés, és ő is vett SUV-ot, akkor egyenlő esélyekkel indul mindenki a túlélésért. Persze a nagyobb össztömeg miatt a csatt is nagyobb, és a nagyobb méret miatt nehezebben is kerülik el egymást. A SUV-ok elterjesztése egy úgynevezett zéró összegű játék, ahol az bukja a legnagyobbat, aki nem vesz SUV-ot, az bukja a kisebbet, aki SUV-ot vesz, és az nyer, aki a SUV-ot gyártja. A nyereségből aztán bőven jut a SUV biztonságosságát sugalló reklámkampányokra.
2017. nov. 24. 14:54
8/21 A kérdező kommentje:
"A magyar nagy átlag az Opel Astra /Suzuki swift"
Mifelénk van pár suzuki, de a nagy átlag inkább a nagyobb skodáknál kezdődik, és rengeteg a böhöm autó.
"Most képzeld el azt a szitut,hogy egy beláthatatlan kanyarba mentek be mindketten(90km/h).Egyikőtök sem hibás mert bokor vagy valami zavarta a látásotokat.Összeütköztök,mondjuk frontálisan"
Ezt nem értem, mit keresnék a szembe sávban? Ha meg ő jön át az én sávomba, akkor természetesen nem akarok meghalni miatta, ő meg azt csinál az életével, amit akar.
2017. nov. 24. 15:31
9/21 anonim válasza:
Egy nagy SUV fenntartása jóvla drágább, mint egy sima személyautóé. Ha neked megér ennyit az érzés..
2017. nov. 24. 20:07
10/21 anonim válasza:
Az hogy semmivel sem biztonsagosabb, mint egy kompakt vagy egy varosi auto azert szerintem eros tulzas. Attol fugg, mivel es hogyan utkozol. Ha pusztan statisztikakat nezunk, akkor biztonsagosabb autok, mint kisebb tarsaik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!