Könnyebben elkezd rohadni az autó ha az udvaron van és nem garázsba?
Igen, de sok mindentől is függ hogy mennyire könnyebben kezd el rohadni.
Nem mindegy hogy dombon állsz, féloldalasan, vagy sík területen, és az sem hogy rendes talajon parkolsz, vagy olyan helyre ahol magas a növényzet(fű, gallyak, stb)
Egyáltalán nem . Sőt , ha úgy áll be az ember a garázsba hogy előtte csupa viz az alja, vagy tiszta sár akkor a garázsban jobban rohad , mert nem tud soha kiszáradni.
Mig kinn a szél mozgás aránylag jól kiszáritja az alját.
Szerintem könnyen belátható, hogy garázsban sokkal könnyebb megőrizni az autó állagát mint a szabad ég alatt.
Nem csak a nedvesség árt a kocsinak hanem a napfény a fagy a por...
Azért ez erősen autófüggő....
Pl. két példa
régi mercik vs régi opel astra f
ezek az astrak nagyon híresek a rohadásról míg az öreg mercik meg pont az ellenkezőjükről
nekem 25 éves merci van, világ életét a szabad ég alatt töltötte és alig van rajta rozsda, viszont rengeted f astrat láttam már aminek konkrétan rohadt a fél oldala
5. Ha sós, vizes az alja , akkor is ha beállsz a garázsba , sokkal jobban árt neki mint kinn.
Persze ha fűtött garázsról beszélünk akkor az teljesen más.
Utolsó, akkor a Mercin a rozsda helyett nő a tiszta fém, sőt még le is fényezi magát, mi? :) :)
Kérdező, a garázs csak abban az esetben nem jó, ha egyáltalán nem szellőzik. Ha jár a levegő annyira, hogy ki tudjon száradni, akkor sokkal jobb, mint bármi más. Kivéve a frissen öntött betonnál (pl. új teremgarázs), ha nincs rajta semmilyen burkolat, az még sokáig ontja kifele a párát, ami nem jó a padlólemeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!