Szinte egyáltalán nem láttam még Subaru Justyt mint amatőr rally autót. Csak a márkát és az összkerék hajtást kivéve tér el a Suzuki Swifttől, utóbbit mégis többen választják az említett célra. Bármi ötlet, hogy miért lehet ez?
Rallyban az átlagosnál nagyobb az igénybevétel, és ezért, szinte minden alkatrész intenzívebben fogy. Nagyon nem mindegy, hogy egy fronthajtásos, vagy egy összkerékhajtásos autó kell rendbe tenni egy rallyverseny 20perces szervízparkjában. Emellett, ebbe a pici autóba, olyan szinten van összezsúfolva minden, hogy teljességgel alkalmatlan a versenyzésre. Ráadásul ezzel a gyengécske 1.3-as motorral, képtelenség egyszerre 4 komolyabb kereket kiforgatni. Akkor meg minek?
(az ezres verzióról ne is beszéljünk, mert az kategória már évek óta kihalt a rallyból)
Szóval, ha eddig nem láttál Justyt rallyzni -figyelembe véve a megújuló MARB szabályokat- ezután már nem is fogsz.
2017. nov. 4. 02:18
2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ, igazából nem is alapmotorra gondoltam feltétlen, de figyelembe véve azt amit mondtál,már értem.
2017. nov. 4. 02:42
3/8 anonim válasza:
Ilyen kis autóknál vagy egyáltalán összkerekes géposztály?
Gyorsan ránéztem az MNASZ 2017-es amatőr szabályaira(MARB), ott nincs is 4WD géposztály :D
A rendes rallyban meg Justyval felesleges indulni :)
2017. nov. 4. 13:05
4/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a válaszokat!Kicsit meggondolatlan volt a kérdésem és értelmetlen :D
2017. nov. 4. 20:11
5/8 anonim válasza:
Szerintem nem volt meggondolatlan, ha lenne kategória amiben tudsz indulni - pl rallyban van valami hobby osztály ahol mehet minden - oda jó lenne :)
2017. nov. 4. 23:07
6/8 veterán vas válasza:
Nem meggondolatlan, és nem értelmetlen. Szerintem helye van egy olyan kérdésnek, amelyik megmozgatja az ember fantáziáját, és ÉRTELMES (!) vitát generál. Szívesebben szól hozzá az ember egy ilyen kérdéshez, mint a "hogyan lehetek sztár?" vagy a "vettem egy jó sportbéjemvét 127 ezer Forintért!" jellegű baromságokhoz. ;)
2017. nov. 5. 15:46
7/8 anonim válasza:
ha a mai napig trabantokkal rallyznak (hivatalosan), amiben gyari trabi motor van na meg a jo oreg kormanyvalto, akkor nehogy mar te ezzel ne tudj :D
2018. febr. 20. 22:18
8/8 anonim válasza:
Kategóriája megvan, lehet vele indulni de az Evo 5, 8, 9 meg a WRX STi mellett elég esélytelen
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!