Opel corsa C 1.2 2002-es autómat szeretném tuningolni. Milyen méretű sportfelnit vehetek hozzá?
Jelenleg 175/65R14-es kerék van rajta, gyári felnis. Kicsit sportosabb megjelenést szeretnék neki kölcsönözni (meg az sem árt, ha ennél jobban tapad...), így szélesebb, laposabb gumit tennék rá, milyen méretű felnit rendelhetek és milyen legyen a kerékméret? (nagyon megültetni nem szeretném, esetleg elől 6, hátul 4 cm, de ez még képlékeny).
Másik kérdésem, melyik ajánlott és mi a különbség? HD alufelni, lemezfelni, alufelni?
... Lány vagyok, így magyarázzátok el légy szíves... :)
Nagggyon köszi!!!
Ja, 1.2-es motorra chip, meg direktszűrő. Ne ösztönözd már hülyeségekre, ennyi marhaságot összehordani...
Mit chippel egy szívóbenzines motoron? Azon kívül, hogy több üzemanyagot juttatsz a motorba, semmit nem lehet tenni. A direktszűrő meg tökéletes, ha azt akarod, hogy a szomszéd kutyáját is beszívja a motor, és ha meg akarod rövidíteni a motor élettartamát pár 100 ezer km-rel. Versenyautókon azért van sportszűrő, mert ott nem az élettartamra mennek. De plusz 1 lóerő miatt amúgy sem érné meg.
A chippel meg a szűrővel lenne plusz 10 lóerő. Ha neked az megér 100 ezret, akkor hajrá.
A kérdezőnek pedig: Ha neked nem számít az, hogy nem megy az autó, akkor költs rá, amennyit szeretnél. De ha fontos az is, hogy menjen, akkor érdemes limitálni a költekezést, és gyűjteni egy erősebb autóra, akár ugyanebből a típusból.
Nekem jelenleg egy Golf 5-öm van, ami 1.6-os. Nem szerettem volna meghagyni gyári állapotban, viszont nem akartam milliókat sem költeni. Megállapodtam egy H&R rugószettel, és gyári 17-es BBS Detroit(GTI) felnikkel(Plusz GTI optika hátul).
Itt meg is állok a költekezésben, mert tudom, hogy pár év múlva el fogom adni, mert jön helyette egy erősebb, annak ellenére, hogy lenne még ötletem módosítás terén. Csak nekem a funkció ugyanolyan fontos, mint a kinézet. Rakhatok rá 18-as felnit, csak visszafogná, és nagy lenne a fogyasztása. Rakhatok alá félmilliós futóművet, de nem használnám ki egy ilyen motorral.
Persze mindenkiben benne van, hogy ha bármit veszel helyette, az zsákbamacska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!