Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miből tudhatom meg, hogy jár...

Miből tudhatom meg, hogy jár az autó motorja? (Elektronikai szinten)

Figyelt kérdés
Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valami olyan elektromos visszajelzésre alkalmas bármi az autókban amit ha megvizsgálok, egyételműen el tudom dönteni, hogy jár-e a motor, vagy sem? A kérdés általánosságban érdekel, de egyébként egy 1994-es Audi 80-as kocsiról lenne szó, amiben egy automatikus indítási rednszert szeretnék megvalósítani, viszont nincs ötletem, hogy mi alapján szaktsam meg az önindítót, ha elindult a motor? Előre is köszi!

2017. okt. 29. 13:00
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:
Ja, tényleg, ez eszembe sem jutott volna, pedig tényleg filléres dolgok, köszi!
2017. okt. 30. 20:22
 32/34 anonim ***** válasza:

Különben a fordulatszám jeladót is tudod így használni egy optocoupler azt le is választottad a computeredet az auto rendszeréről és simán mehet párhuzamosan a gyári szenzor megcsapolasa.

De ezek csak elméletek én évente pár hetet karácsonykor ha ráérek barkácsolok mert se informatikus se műszerész nem vagyok de ilyesmiket netes leírások alapján meg lehet oldani.

2017. okt. 30. 20:22
 33/34 A kérdező kommentje:

Ja, ez is jó ötlet, még magam sem tudom, melyikkel valósítsam meg, de legalább már van miből válogatni.

Én is csak hobbi szinten csinálgatok ezt azt (mobilról irányítható lámpák, redőnyök, meg ilyesmik a lakásban), és itt nem volt szükség ilyen adatok feldolgozására, max hogy egy kapcsoló be-vagy ki van-e nyomva, így ez új terület számomra, nem annyira vagyok még képben ezekkel.

2017. okt. 30. 20:42
 34/34 anonim ***** válasza:
A redonynel pont jó ugyanez az optikai megoldás vegallasnak. Mint írtam a garázskapu nálam így megy. 2 LED egymás mellett egy fényvisszaverő matrica és lehet figyelni hol jár a kapu az impulzusok szamolasaval. Nem egész 10 sor a program és 1200 Ft a hardver ebben már a wifi link is benne van :))
2017. okt. 30. 20:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!