Miből tudhatom meg, hogy jár az autó motorja? (Elektronikai szinten)
Ha egy 23 éves autóban beindul a motor, annak általában vannak jelei:
szívóhang, kipufogóhang /és füst/, a kontrollámpák kialszanak, a kasztni rázkódik, a fordulatszám mérő mutatója bemozdul, stb.
Ha valaki ezeket nem érzékeli, akkor ott az elektronika sem segít.
Amúgy az önindítóhoz menő kábelt nem neked kell megszakítanod, egyszerűen egy védőrelével megoldhatod.
A relé, a generátor gerjesztőtekercsén át kapjon testet. Amikor a generátor gerjesztése ha megindul......;)
Én nyilván észreveszem, ha elindult a motor, viszont ezt az elektronikával is tudatni kellene, mert az elképzelésem az, hogy egy érintőképernyőn lévő gombot megnyomva a kocsi elindul teljesen automatikusan, így valahogy automatikusan meg kell szakadjon az indítózás ha a motor elindult.
Viszont amit a védőrelével, meg annak a bekötésével írsz, az jónak tűnik, így ezzel nem kell bajlódnom, egyszerűen csak 7-8 ms után leveszem az indítójelet, a motor addigra valószínűleg elindul, a relé pedig szépen megszakítja az önindítót, amikor kell! Köszi, eddig ez az elgondolás tetszik a legjobban
Természetesen nem a gerjesztőtekercsről kell levenni az indításhoz szükséges jelet, hanem a visszajelző kivezetésétől.
Megjegyzem, nem igazán értem, hogy fogod összehozni az automatikus indítás vezérlését, ha már ott elakadtál, hogy hol találsz jelet a járó motorról.
Ja, az úgy megvan, a problémát a szemléletem okozta mert folyamatosan az általam beépített mini számítógépen futó programból akartam végezni a megszakítást, pedig ez esetben egyszerűbb hardver szinten megoldani a problémát.
Hát az elképzelésem az, hogy a gyújtáskapcsolóhoz futó kábeleket elágaztatom (a kulcsos indítást is meghagyom), és onnan számítógép által vezérelt relékkel irányítom a folyamatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!