Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ėrtetek már oda elsők...

Ėrtetek már oda elsőkėnt balesethez? Mit tudtatok segíteni?

Figyelt kérdés
Hogyan törtėnt?
2017. okt. 24. 04:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Két család tartott hazafele (2 autóval, egyik mi), kb. hajnal 3 lehetett, szakadó esőben, főúton.

Nagyjából 200 méterre, szemben, előttünk láttunk egy fénycsóvát jobbra-balra, majd felfele világítani, végül eltűnt. Egyértelmű volt, hogy baleset. Még oda se értünk a helyszínre már hívtuk a segélyvonalat, hogy a helyszín, adatok, stb bediktálása minél hamarabb meglegyen.

Megérkezvén láttuk, hogy a kisbusz a feje tetejére állt az út menti 2 méteres árokban, odabent jajveszékelő emberek. Rögtön megkezdtük a mentést felosztva a feladatokat.

Egy ember folyamatosan a segélyhívó vonalon maradt, hogy az esetleges javaslatokat, státuszfrissítéseket végrehajtsuk.

A két kocsival úgy álltunk meg, hogy az út mindkét irányából jól látható legyen a vészvillogó és csak egy autónak maradjon hely az elhaladáshoz, azaz le kelljen lassítania minimálisra.

Egy ember zseblámpával is körözött az érkező forgalom fele, hogy sejteni lehessen nagy a baj.

A mentést illetően: 9-en utaztak a kisbuszban. Leszakadt a két hátsó üléssor, rá az utasokra. Az ülések alatt voltak a csomagjaik, azok is rájuk tornyosultak. Így először ki kellett pakolni. 2 fő kivételével mindenkit ki tudtunk segíteni, nekik a sokkon kívül nem látszott komolyabb bajuk. Némi vér meg zúzódás azért akadt, de 7-en lábra tudtak állni.

A sofőr és egy első utas viszont beragadt. A sofőr lába szorult be, az utas meg az üléstámla és a plafon köré szorult. A sofőr azt mondta, vele ne törődjünk, a lába fáj, de kibírja, míg az utas nagyon jajgatott.

A segélyvonal utasításának megfelelően, őket nem mozdítottuk. Szerencsére addigra kiértek a tűzoltók és a mentők is. A tűzoltók természetesen szakszerűen ki tudták emelni a sérülteket.

Miután megérkezett minden hivatásos szerv, nekünk már nem volt dolgunk, csak az adatainkat kérték el, ha később szükség volna rá. Nem volt, nem kerestek később.

2017. okt. 24. 09:38
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Elsőként és egyedüliként még szerencsére nem. Pár hete történt, hogy közvetlenül mögöttem ütközött egy motor (kifordultak elé). Eléggé megijedtem, hogy a földön fog már feküdni szerencsétlen és elsősegélyt kell nyújtsak. Mire félreálltam és visszamentem, a motoros már vitatkozott a vétkes (?) autóssal és egy harmadik ember is jelen volt (egyik érintetlen autós), így nem volt mit tenni, eljöttem.

Volt másik eset is, de ott még később érkeztem és kérdésemre azt mondták, hogy nem kérnek segítséget (ott is motoros volt érintett).

2017. okt. 24. 10:20
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Az orrom előtt kent egy furgon egy kisautót a villanyoszlophoz. Az autó pont az utasoldali ajtóval csapódott neki. Kora hajnal volt, a furgonossal kiszedtük a kisautó sofőrjét, neki nem lett baja de utasa eszméletlen volt, feje furán állt, nem mertük bolygatni. Megvártuk a tűzoltókat, szanaszét vágták az autót a mentősök akkor merték kivenni nyakmerevítővel. Utólag derült ki, hogy tényleg sérült a csigolyája, ha kiráncigáljuk lehet agy bajt okoztunk volna. Szerencsére teljesen felépült. 1x kellett bemennem a rendőrségre tanúskodni. A kisautó vezetője lassítás nélkül ment át a stoptáblánál. Ő volt a hunyó.
2017. nov. 28. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!