Opel Astra H mikor kell vezérműszíjat cserélni? 150e vagy 90e kmkent?
"Nem spórolok, most vettük az autot."
Használt autó vásárlásnál alap, hogy eleve nem hiszünk a mesékben!!
Mivel nem tudjuk, hogy hány tulajdonosa volt, hányszor tekerték vissza eladás előtt a km. órát, mikor cseréltek benne olajat vagy bármit is...stb...stb...
Ezért a gondos új tulaj csináltat egy nullszervízt, hogy legyen legalább egyetlen biztos kapaszkodója.
Persze csak ha hosszú távon akarja megtartani az autót.
Mert mint tudjuk, a szervizkönyv nem szentírást tartalmaz.
A szervízkönyv lobogtatása azért is több mint gyanús, mert Magyarországon senki sem azért vesz ócsó Astrát, hogy még 240.000 km.-rel is a méregdrága szervízbe hordja.
Persze ilyen átverések mindig csak másokkal történnek...
Amúgy üres szervízkönyvet 5-20 ezer Ft között lehet vásárolni.
Istenem, de okos vagy. Undorító már ez az oldal. Céges autó volt, végig Schiller Opel budapesti szervizbe hordták, olyan szinten vezetve van az autó szervizkönyve, hogy ritkán láttam én is ilyet. Minden cserélve volt, ha nem kellett is szerintem, mindig megjelent, ahogy kellett a km szerint. Lekérdeztettem és valós minden adat. Azért lett eladva, mert a cég új autókat kap 5 évente.
Igen, azt írtam, hogy nem spórolok új autó, el is vittem szervizbe! Mert miért ne oda vinném, ha az se sokkal drágább, de legalább sokkal korrektebb, mint a helyi kis műhelyek. Tapasztalat!
De ki az a degenerált, aki akkor is kicserélteti, ha a márkaszerviz mondja, hogy nincs szükség rá, mert ők értenek hozzá, veled ellentétbe. Pont ezért viszem én inkább oda, mint a kókány szerelőhöz, mert az is olyan hülye, mint Te! Na viszlát!
Ahelyett, hogy megköszönnéd a segítséget, mindenkinél okosabbnak hiszed magadat.
Amúgy pont a céges autó az "állatorvosi ló", amire minden szart vastagon kiszámláznak, de egyáltalán nem biztos, hogy bele is kerül majd az autóba az alkatrész vagy az olaj.
(Mivel a márkaszervízekben a szerelők többségének is -nem véletlenül- pont olyan autója van, ezért -sok esetben- a kiírt alkatrész a sajátjukba kerül.)
Persze megvetted életed első kocsiját, és már tudósnak képzeled magadat és mindenkit lehülyézel, holott pont te vagy az!
Utolsó jól beszél maximálisan!
Kedves kérdező, te még hsizel a tündérmesékben, ami papírra van írva, az neked Szentírás. Pont az ilyen embereket verik át mindenhol, mint amilyen Te is vagy!
Cseréltesd 150.000klmként a vezérműszíjadat, hajrá, de ne tegyél fel újabb kérdést, hogy mi a teendő, mert elszakadt! Te kocsid, te életed, csak messze az életbe kerüljük el egymást: Tőled autót soha a büdös életbe ne vennék!
Én 1000 km-ként cserélek olajat és 2000 km-ként vezérlést.
Kérdező, értsd az iróniát az előzőekre tekintettel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!