Opel Astra H mikor kell vezérműszíjat cserélni? 150e vagy 90e kmkent?
Kedves utolsó! Az egy dolog, hogy te 90.000-et elmész vele, holott nem ajánlott.. Lehet menni vele 200.000-et is, vagy szerencséd van vagy nincs :) Ha elszakad, akkor szétver mindent; ergo az többe fog kerülni, mint megelőzni a bajt és előbb lecserélni.
Az olajat sem 7000-nél kell lecserélni, ezt is rosszul tudod, 10.000 km vagy 1 év, esetenként 15.000km. De pl. a Corsa C-nél 30.000km-ként írja a gépkönyv, ami szerintem teljesen abszurd ... meg is látszik azon a motoron, aki csak 30 ezrenként cseréli le..
Mindenkinek a szíve-joga, mit mikor tesz, csak ne legyen sírás, amikor rossz döntést hozol!
Elvittem Opel szervizbe időpontra. Én kiakartam cseréltetni. Megnézte a srác a szervizkönyvbe, (ami gyári Opel szervizes végig) hogy 150e. km-nél volt utoljára cserélve a vezérlés és elküldött haza, hogy 150e km-et kibír még, szóval 300e km-nél találkozunk :D
Köszi a válaszokat, de ti is nézessétek meg inkább, mintsem feleslegesen költekeztek, ha amúgy is kibírja, mert úgy van gyártva, akkor tényleg olyan, mintha 2-kor kapcsolnál világítást.... Ez a válasz jó volt! :D
Amúgy ha ilyen esetben is valaki 50e-ként cseréli, akkor mindegy, ha megvárja míg elszakad, mert ugyanannyiba lesz, ha 3x viszi 50e-ként vagy 150ként elszakad 1x...
Az itteni "kókány" két szerelőm is mondta, hogy cserélni kell mindenképp :) Nekik hogyne lenne jó. :)
Biztos van olyan típus, amelyiknél 90e-ként kell, de én erről az autóról beszéltem. Segítségképp is írtam amit írtam.
Szép estét!
Hát az a 150.000km-kénti csere ez brutális... Csak egyszer ne jöjjön be a számítása a kollégának, és fél milliós szervízbe fogod verni magad hamar. Ham ár itt tartunk, melyik ri meg jobban: 60e kmként csere ami 50.000 Ft körül van, vagy 150e kmnél szakadás miatt 4-500.000 Ft?! Nos?
A Corsa C autónk gyári könyvében 30.000km-kénti olajcsere periódus van. Az OPEL-nél ennyi időközönként cserélik az olajat, szerinted ez hasznos a motornak? Nekik mindegy, mert nagyobb szervíz = több pénz! Én 10-15.000kmként vagy 1 év alatt cserélem. Ez lenen a normális, csak sajnos sokan nem így vélekednek. Ezért zsákbamacsak használtautót venni, mert ki tudja hogy volt karbantartva!
Nincs 500 ezer ft ha elszakad se. De mindjárt rohanok és kierőszakolom, hogy cseréljék, ha minimum még 270ig elmegy, ha nem is húzom 300ig. Nem brutális, ez van!
150e a gyári, de a 120 optimális, egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!