Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használnátok télen hátsó...

Használnátok télen hátsó kerekes autót?

Figyelt kérdés
Nekem eddig csak első kerekes autóim voltak, hóba,ónos esőben szépen tudtam vele haladni. Most viszont egy hátsó kerekes Opel lenne télen a társam ABS-el. Kicsit tartok tőle, egyszer ültem benne anno mikor nem volt jogsim, megcsúsztunk pedig csak körforgalomba voltunk.. mire kell figyelni hátsó kerekesnél?
2017. okt. 7. 19:51
 1/9 anonim ***** válasza:
72%

Télen csak a hátsókerekes autó vezethető, üdv egy e30 325i tulaj.

Az omegában már van esp is ha jól tudom.

2017. okt. 7. 20:08
 2/9 anonim ***** válasza:

Használtam is, most is megvan az autó másodállásban, ESP sincs benne. 192 lóerő, volt olyan tél, hogy nyárigumival vittem ki a hóban :D

A lényeg, hogy nem vészes egyáltalán. Kanyarban a gázpedált nagyon finoman simogatod, hacsak nem szándékosan akarsz driftelni. Ha mégis kitör a hátulja, akkor ellenkormányzol szépen, de nem túl sokat, csak amennyit kell, mert az sem jó, ha túl sokat ellenkormányzol. Elsőkerekessel szemben itt megcsúszáskor el kell venni a gázt, vészhelyzet esetén a kuplungot is ki kell nyomni, ezzel tehermentesítve a hátsó kereket, ami elméletileg segít visszatalálni a helyes ívre.

Na nem is olyan könnyű ez gyakorlatban, rutin kell hozzá, de senki sem született rutinnal, ezért ki kell próbálni ezt is. Meg lehet tanulni ha van egy kis érzéked, de felszabadultan havas úton nem lehet menni hátsókerekessel, mert mindig ott van a kisördög, hogy nem akar e a hátulja kitörni. Többek között ezért van quattro Audim is most.

Ja és ami nagy negatívum, hogy a legkisebb emelkedőn sem fogsz tudni elindulni havas úton, ha van rutinod, ha nincs. Még jó téligumival sem.

2017. okt. 7. 20:09
 3/9 anonim ***** válasza:
A sima hátsókerekes autók, csúszós úton semmire valók...
2017. okt. 7. 20:12
 4/9 anonim ***** válasza:

Volt Ladám is meg Merdzsóm is. Nem szerettem őket télen. Most már csak 4x4-ben nyomom :)

A legfontosabb, hogy nagyon jó gumi legyen rajta és ha havas jeges az út, akkor valamilyen súlyt érdemes berakni a csomagtartóba (50-100 kg). Tükörjégen meg jobb ha el sem indulsz.

2017. okt. 7. 20:13
 5/9 A kérdező kommentje:

ABS van benne ha van... mert világított szerelő meg szerintem kivette a ledet :D már nem látom.

Emelkedőn nem indul el? Az ciki mert itt több emelkedő van mint munkahely. :) akkor szerintem le lettem beszélve erről. Sajnos be kell menni dolgozni ha törik ha szakad még tüdő gyuszival is bementem, ónos esőbe meg én vagyok az első. Akkor marad az első kerekes mindenáron.

2017. okt. 7. 20:28
 6/9 anonim ***** válasza:

Okosan kell vele menni :)

vagyis inkább jól meg kell nézni, hogy hova megy vele az ember mert könnyen megállsz egy helyben aztán lehet hívni havert, hogy húzzon már ki a jeges útról :)

ennek ellenére sosem kéne elsőkerekes autó, vezetési élményben sokkal jobb a hátsókerekes

(W201 Mercedes)

2017. okt. 7. 20:33
 7/9 anonim ***** válasza:

Transitom volt.

Télen egy rémálom volt. Ha nem volt a raktérben 2-3 mázsa, akkor télen sík úton sem lehetett vele elindulni, nemhogy az emelkedőn.

2017. okt. 7. 20:34
 8/9 JulesTS ***** válasza:

25 evig csak hatsokerekes autoim voltak (far es orrmotorosok is). Szivesen hasznalnek, de sajnos nincs olyan ami tetszene es az ara is megfizetheto lenne nekem...

Mire kell figyelni? Jo gumik legyenek rajta. Csuszos uton ne nyomd esz nelkul a jobb oldali pedalt. Ha teheted menj el vezetestechnikai treningre, nagyon hasznos tud lenni. Gondolom Opel Omegarol van szo, jo nagy balna. Csuszos uton ovatosan a gazpedallal es jegre ne menj vele...

2017. okt. 7. 20:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Szoktam.
2017. okt. 7. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!