Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Minden 10-20 éves osztrák...

Minden 10-20 éves osztrák autót megesz már a rozsda?

Figyelt kérdés

Korábban már volt itt kérdés, de most kiderült, hogy tényleg igaz a hír miszerint az osztrák autók rohadnak a legjobban.

Egy helyi szerelő mondta, hogy nem érdemes ilyen behozott autókat venni, mert megette őket a rozsda és drága a javításuk, mert gyakran beletörik a csavar (például fűtőműnél a leggyakoribb), mert szétrohadt

Most meg megtaláltam cikkben is:

[link]

[link]

2017. szept. 26. 11:57
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
"Osztrák jellemző. Az osztrák autóknál elképesztő helyeken tud megindulni a rozsda az Ausztriában használt só fajtája miatt."
2017. szept. 26. 12:00
 2/18 anonim ***** válasza:

Mert ők használják az autót, nem cicomázzák és amikor úgy ítélik meg, hogy sok a km benne, akkor megválnak tőle aprópénzért, hangsúlyozom: APRÓPÉNZÉRT, amit behoz a nepper és felveri az árát! Az osztrák már rosszvasba szánta az autót, amit az itthoni nepper kipolíroz, feljavít és eladja neked megkímélt, hétvégi autóként.

A roszda azért is látszik meg rajta, mert tisztességesen sózzák az utakat és maradandó nyomot hagy a motortérben is, akárcsak a felniken.

2017. szept. 26. 12:20
 3/18 anonim ***** válasza:

20 éves autótól nem tudom mit vársz. Maximum alkatrésznek érdemes venni, ha olyannal foglalkozol.

Ja, és rengeteg rémtörténetet hallottam külföldről behozott autókról, amiknél fél-egy évvel később derültek ki ocsmány nagy hibák (pl. extra mértékű rozsdásodás is). Úgyhogy én azt mondom: nincs ingyenebéd; reg. adóval és forgalomba helyezési költségekkel együtt nem hiszem, hogy ugyanazt a minőséget olcsóbban lehet Németországból vagy Ausztriából behozni, mint amit Magyarországon, lakóhelyed 100 km-es körzetében megtalálsz. Meg ugye a külföldi autó árában benne van a kint tartózkodás és az utazás költsége is + a ráfordított idő. Ez vagy a te költséged és időd, vagy az autókereskedőé, aki ezt érvényesíteni is fogja az árban.

2017. szept. 26. 12:30
 4/18 anonim ***** válasza:

utolsó: tévedsz, kint sokkal jobb állapotú autókat tudsz megvenni ugyanannyiért (mindennel együtt) mint itthon. Csak a vele járó macera és a helyi nyelv ismeretének hiánya, az, ami problémás lehet.

Az osztrák és bizonyos német területekről származó autók bizony rozsdásak tudnak lenni már 10 éves koruk környékén. Egy olasz 20 éves meg általában makulátlan ebből a szempontból.

2017. szept. 26. 12:46
 5/18 D. Brasco ***** válasza:

Időtlen idők óta nyílt titok hogy az osztrákok rommá sóznak mindent ha kell ha nem!

A másik meg hogy az ottani 20éves kivénhedt szétkorhadt romokat ők a szemétbe dobják ki....az már más kérdés hogy sok magyar nepper kint ezekre rárepül....hazahozza,teker a km órán agyig fújja szilikonnal,es kész is az osztrák vak 80éves ügyvéd vasárnap templomba járós autója.....amit csak most csak neked.....

2017. szept. 26. 12:55
 6/18 A kérdező kommentje:

Itt van pár kép a rohadásról:

[link]

[link]

Nagyon durván rá lehet faragni.

2017. szept. 26. 13:34
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
A kinti jobb állapotú féláron, meg a 20 éves makulátlan olasz. Hát persze.
2017. szept. 26. 13:43
 8/18 A kérdező kommentje:

További cikkek:

[link]

[link]

2017. szept. 26. 13:52
 9/18 A kérdező kommentje:
2017. szept. 26. 13:55
 10/18 anonim ***** válasza:

Végigolvastam a cikkeket. Ha valakinek ez a minőség kell, hozzon csak be Ausztriából autót.

Én azért vettem autót, hogy használjam, nem azért, hogy fabrikáljam.

Aki meg úgy vesz autót, hogy nem néz alája és/vagy nem nézeti át szakemberrel/szakműhellyel, az fehéredjen csak és kapaszkodjon az emelőbe, amikor először tisztességesen megnézi egy szerelő.

2017. szept. 26. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!