Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora fizetésnél éri már...

Mekkora fizetésnél éri már meg egy 1 millás audit/bmw -t fenntartani?

Figyelt kérdés

Budapesten, nagyon jó a tömegközlekedés mellet, egyedülállóként, banki tartozás nélkül. A magas benzinárak miatt főleg hétvégente használnám bevásárlásra és szórakozásra, nyaranta fesztiválra járásra.

Alapvetően az életfilozófiám olyan, hogy inkább a mának élek és gyerekkori álmom egy jó autó. Ezt is vegyétek figyelembe.

2017. szept. 25. 22:31
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Milyen 1 milliós autó volt az amire 260.000 Ft illetéket kellett volna fizetni?:O
2017. szept. 27. 06:40
 22/25 anonim ***** válasza:
2.4-es audi a6. Ennyi rá az illeték átíráskor.
2017. szept. 27. 07:31
 23/25 anonim ***** válasza:
Kalkulátor szerint 111.000 :) De gondolom elnéztem valamit
2017. szept. 27. 10:03
 24/25 anonim ***** válasza:

Nemigen nézted el, valószínűleg sosem íratott a nevére ilyen autót.

Tavaly egy 125kW-osra fizettem törzskönyvvel, forgalmival 100-at. Az éves biztosításom 20000, olajon-szűrőkön kívül cseréltem egy termosztátot meg 2 gázrugót a csomagtérajtónál. Tiszta szopás egy ilyen autó. :)

2017. szept. 27. 10:54
 25/25 anonim ***** válasza:
29%

"Van, aki viszont 80 évesen akarja kiélni magát. Az ő szemében az igényesség ipari hulladék."

Ebből látszik, hogy teljesen mind1 mit mondunk, hamarosan megveszed a használt német prémium autódat. De akkor a mi kérdés? Hogy racionális-e egy átlagos típushoz képest drágábban fenntartható, éves szinten kb 5 ezer km futásteljesítményű autót fenntartani Budapesten, ahol remek a tömegközlekedés? Nem, nem racionális. Gondold át, hogy mennyit keresel és mennyit tudsz autóra szánni. Olvasgass utána és becsüld meg az autó fix és változó költségeit. Aztán ha úgy jön ki a matek, hogy hitel kéne a kocsihoz, vagy a fizetésed 10-20%-nál többet elvisz az üzemeltetés, akkor lehet várni kéne még vele.

Nekem 500 ezer körüli fizetéssel sem jut eszembe Budapesten autót tartani. Van aki fele ennyiből is lízingel egy újat. Kinek mit jelent az, hogy "megéri" ugye. Ha neked egy saját lakás a célod, vagy a gyerekednek az anyagi biztonság megteremtése, akkor bármennyi sok lehet egy olyan luxuscikkre, ami igazából nélkülözhető.

Valahol olvastam, hogy 3-6 havi fizetésedből érdemes maximum autót venni, ennél drágábbat egyszerűen nem engedhetsz meg magadnak. Ezt teljesen reálisnak gondolom ha amúgy TÉNYLEG szükséged van autóra. Ez a munkaeszközöd, vagy pl 2 órával kevesebbet ingázol naponta a munkahelyedre az autó által mint tömegközlekedéssel tennéd, és ez a plusz idő pénzben vagy a családdal töltött szabadidőben realizálódik.

2017. okt. 1. 02:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!