Škoda favoritba alakítás nélkül beszerelhető a faiba henger, dugattyú?
Szeretett Favoritom nagyjavításra került, hibátlan karosszéria futómű, de a gyári motor meg éret a nagyjavításra.
Csak ma szembesültem a tény el h nem lehet már hozzá vásárolni új dugattyúkat, cs hengert, azt is cs cseh böl rendelve.. És eböl született a gondolat mivel a Fabia 1.4 motor a favorit blokk tovább gondolása hogy passzol e a henger , dugattyú hajtókar csere, illetve hengerfészek marás nélkül a gyári 1.3 as 136L blokk ba?
Nem passzol, de biztos sejtetted az eltérő henger űrtartalomból.
De szerintem lehet kapni favorithoz is.
Nézd meg autodoc.com-on
Nem a furat, hanem a lokethossz valtozott 72mm-rol 78mm-re. Itt megtalasz mindent, hogy mit kell atalakitani:
Kezdem érteni, de pár apróság, akkor ugyan az a dugattyú-henger a Faiba, Felícia, meg a Favoritnak, csak a főtengely lengő csapja 3mm távolabb került az álló csapoktól, így lett 6 mm hosszabb a löket hossz.
De akkor a dugattyú 3mm feljebb jár, és marad elég hely a káros térben erre, v ezt alacsonyabb dugóval oldották meg?
Egyebkent ugy a szelepeket nem erne el a dugattyu, mert meg elotte koppanna a hengerfejen...
Lehetne alacsonyabb, vagy magasabban csapszegelt dugattyu, de az megbontana a dugattyu egyensulyat ha mast nem igazitjak hozza az aljat.
Rovidebb hajtokarral egyszerubb...
Fabia huvely/dugattyurol viszont nem tudom, hogy azonos-e a Favorit-eval (Favorit motornal hagytam abba a Skodazast).
Azt hittem véletlenül elütötted, de már negyedik alkalommal írod le rosszul.
F A B I A és nem faiba.
Autót akarsz javítani de még írni sem tudsz? :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!