Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a teendő, ha összetörtem...

Mi a teendő, ha összetörtem az autómat?

Figyelt kérdés
Tegnap balesetem volt, megpördültem és elkapta az A oszlopot egy fa, most kb 20 cm-rel beljebb van, mint eredetileg, elhúzta az alvázat, szélvédő, jobb első kiment, jobb első kerék kitört, kidurrant. Egy 1.6-os első generációs Ford Focus-ról beszélünk. Casco-m nincs. Hogy lehet ebből a lehető legjobban kijönni? Kit kérdezzek meg? Hova vigyem? Ki kell ilyenkor vonatni a forgalomból azonnal? Le kell jelenteni valahol? Ránézésre nem éri meg megcsináltatni.

2017. szept. 20. 07:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

bocsánat, szóval az 50 a teteje volt a kapható összegnek.

1-es Focus alkatrésszel tele a bontók padlása, és egyre fogynak a lehetséges alkatrész-vevők az első generáció fogyásával.

2017. szept. 20. 10:10
 12/18 Beviz Elek ***** válasza:
85%

"Eladod" egy orosznak.

Papírt kitöltöd, leadod az okmányirodában, a kocsit szétbontod.

Ami eladható egy kupacba, a többit darabokra vágod és méhtelepre viszed.

Az hogy az az orosz koma nem iratta át, esetleg hamis iratokkal vette meg, nem tehetsz róla.

2017. szept. 20. 10:24
 13/18 anonim ***** válasza:

Beviz Eleknél a pont.

Amúgy ilyen autót már egy pici koccanás után sem éri meg megcsináltatni, olyan árak vannak.

2017. szept. 20. 10:53
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az a "Nem legális" kiskapu amit beviz elek írt.
2017. szept. 20. 11:43
 15/18 anonim ***** válasza:
16%

#4 vagyok. Meglepett a válaszotok. Indokolni is tudnátok valamivel? Az elmúlt 2 évben 5 autót bontottam el otthon a kertben és nem tűnt fel hogy ez tilos lenne. Az alkatrészek nagy többségére igaz az, hogy bontás után simán el lehet adni és bármiféle papír nélkül be lehet építeni egy másik autóba (igaz, van pár kivétel, aminek a származását igazolni kell). Ha nem így lenne, nem lenne tele "használt" alkatrésszel a Jófogás meg hasonló oldalak.

#5: Milyen maradékra gondolsz? A kasznit flexxel szét kell darabolni és leadni. Régebbi autóknál nagyon gyakran csinálják ezt.

Bontási igazolás nem kell. A hivatalos procedúra ugyan az, mintha csak simán összetörte volna és ki szeretné vonni a forgalomból. Ha ez megvan, utána már nem fognak havonta becsöngetni, hogy "ugye még megvan az összetört autó?", senkit sem fog érdekelni utána az autó sorsa.

2017. szept. 20. 15:36
 16/18 anonim ***** válasza:

utolsó,

Valószínűleg már csak szőrszálhasogatás. De ahogy írta mindenki, magyar forgalmival rendelkező járművet nem tudsz otthon elbontani és kivonatni a forgalomból, csak trükközéssel.

Gondolom bejelentetted és adóztál az elbontott alkatrészek után... Nyilván nem, így nincs miről beszélni. Az autó veszélyes hulladék, nem barkácsolhatod szét otthon.

Nyilván a NAV nem fog kimenni az összes bontott alkatrészt hirdető emberhez, ezért élnek ezrek illegális bontásból...

2017. szept. 21. 07:03
 17/18 anonim ***** válasza:

#15:

"#5: Milyen maradékra gondolsz? A kasznit flexxel szét kell darabolni és leadni. Régebbi autóknál nagyon gyakran csinálják ezt."

Ha magyar forgalomban volt, rendszámmal, forgalmival, akkor ha nem adja le a bontóban és nem visz bontási igazolást, akkor örök időkre a nevén marad az autó, annak minden nyűgjével együtt.

A Beviz Elek által írd megoldás is a szürke zóna.

2017. szept. 21. 08:41
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj venni egy ugyanolyan típust olcsón pl motorhibásat amibe a motort átrakhatod,bontóssal megbeszéled,hogy kellene a kocsi(nekem egy 20asba került igaz régóta ismerem)csak vonja ki végleg a forgalomból. Szedd szét alkatrészekre a kasznit vágd szét add le a méh telepre.Vagy ha bevállalós vagy hozass egy külföldit olcsón és rakd át a rendszámot.
2017. szept. 29. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!