A tulajdonomban van egy autó és az üzembentartó nem adja vissza. Mi ilyenkor a teendő?
Az üzembentartói szerződés felmondásához nem szükséges az üzembentartó belegyezése.
Mondjuk a szerződés felmondásával az autód nem fog önállóan haza menni :-)
Ez is szép történet lehet, valamiért az sejtem, nem csak az üzembentartó a hunyó.
"azert lett az o neven az uzembentartoi mert sem nekem sem apanak nincs jogositvanya"
Ez már akkor is hülyeség volt. Nem kell jogsi egy autó üzemben tartásához, a biztosítás lehet olcsóbb kicsivel, de más előnye nincs. Ha meg már korábban gond volt a visszaadással én biztos nem adtam volna oda.
Vissza lehet vonni az üzembentartót egyoldalúan is, de az okmányirodában hiányolni fogják a forgalmit. Ha pedig bekamuzod, hogy elveszett később lehet bonyodalom belőle.
Felmondod az üzembentartói szerződést, a fiókból előveszed a pótkulcsot, megkérsz valakit akinek van jogosítványa, aztán mentek és elveszitek az autót.
Nem kell erőszakra gondolni: odamentek, kinyitjátok, beleültök, indítás és irány haza. Ha rendes akarsz lenni, akkor mielőtt elmentek a személyes holmikat összerakod egy zsákba és becsöngetsz vele.
Ha nincs pótkulcs? Akkor kell gondolkodni hogy lehet legálisan és nem túl drágán visszavenni. Tréler + zárnyitó szaki, aki a törzskönyv felmutatása és az alvázszám egyeztetése után hajlandó kinyitni, esetleg más házi praktika...
Kiegészíteném a #6 hozzászólásomat: lehet nem ez a megfelelő út, de a leghatékonyabb.
A forgalmit pedig az emberek 70%-a a kocsiban tartja, szóval kis szerencsével az is visszakerül.
Már az is érdekes, hogy Papádnak nincs jogosítványa, de vesz egy autót. Még furcsább, hogy a Te nevedre veszi, miközben neked sincs jogosítványod. Aztán -hogy kerek legyen a sztori- odaadja egy harmadiknak, üzembentartóival. Most szeretnétek visszaszerezni, de már azon töröd a fejed, hogy át akarod irattatni egy másik üzembentartó nevére.
Persze, nincs jogom kételkedni a történet valódiságában, de nagyon furcsállom. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!