Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A tulajdonomban van egy autó...

A tulajdonomban van egy autó és az üzembentartó nem adja vissza. Mi ilyenkor a teendő?

Figyelt kérdés
Én vagyok a tulajdonosa egy autónak, az üzembentartómnak 2 napja oda adtam az autót papírokkal együtt de a megbeszélt időpontra nem kaptam vissza és nem is akarja vissza adni! Ez már nem az első eset ezért szeretném a nevéről levenni az üzembentartóit. A fő kérdésem az lenne hogy az ő beleegyezese, a papírok nelkül, az üzembentartó adatai nélkül, az autó nélkül én mint tulajdonos atírattathatom e másra az üzembentartóit vagy levehetem e a nevéről? A törzskártya van csak nálam. Köszönöm a válaszokat előre is!

2017. szept. 5. 21:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Először feljelentést tegyél.
2017. szept. 5. 21:51
 2/9 A kérdező kommentje:
Voltunk a rendorsegen es azt mondtak hogy polgari per. Ami penz is ido. Attol tartok hogy kart tesz autoban esetleg eltunteni vagy igy vagy ugy. Mert kepes ra
2017. szept. 5. 21:53
 3/9 anonim ***** válasza:

Az üzembentartói szerződés felmondásához nem szükséges az üzembentartó belegyezése.

Mondjuk a szerződés felmondásával az autód nem fog önállóan haza menni :-)

Ez is szép történet lehet, valamiért az sejtem, nem csak az üzembentartó a hunyó.

2017. szept. 5. 22:30
 4/9 A kérdező kommentje:
Az a pontos sztori hogy apa vett egy autot amit az en nevemre iratott. Es az akkori parja lett az uzemben tarto. Azota a csajnak lett masik parja es nem hajlando lemondani az autorol mikozben egyebkent eki ugymondd nincs hozza koze csak azert lett az o neven az uzembentartoi mert sem nekem sem apanak nincs jogositvanya, csak az illeto holgynek es az en paromnak. Es ugymondd ez egy csaladi auto lett volna. Akinek szuksege van ra az mehet vele. De a csaj most gondolom maganak akarja mondvan hogy apat eltartotta (pedig ez nem igy van) mivel az o ugy veli hogy a kapcsolatbak vege igy meg a 10dkg parizsit es "felszamolja" amit a boltban vett neki. Igy kijelentette hogy ezek a koltsegek fedezik az auto arat..
2017. szept. 5. 23:12
 5/9 anonim ***** válasza:

"azert lett az o neven az uzembentartoi mert sem nekem sem apanak nincs jogositvanya"

Ez már akkor is hülyeség volt. Nem kell jogsi egy autó üzemben tartásához, a biztosítás lehet olcsóbb kicsivel, de más előnye nincs. Ha meg már korábban gond volt a visszaadással én biztos nem adtam volna oda.

Vissza lehet vonni az üzembentartót egyoldalúan is, de az okmányirodában hiányolni fogják a forgalmit. Ha pedig bekamuzod, hogy elveszett később lehet bonyodalom belőle.

2017. szept. 6. 05:43
 6/9 anonim ***** válasza:

Felmondod az üzembentartói szerződést, a fiókból előveszed a pótkulcsot, megkérsz valakit akinek van jogosítványa, aztán mentek és elveszitek az autót.

Nem kell erőszakra gondolni: odamentek, kinyitjátok, beleültök, indítás és irány haza. Ha rendes akarsz lenni, akkor mielőtt elmentek a személyes holmikat összerakod egy zsákba és becsöngetsz vele.

Ha nincs pótkulcs? Akkor kell gondolkodni hogy lehet legálisan és nem túl drágán visszavenni. Tréler + zárnyitó szaki, aki a törzskönyv felmutatása és az alvázszám egyeztetése után hajlandó kinyitni, esetleg más házi praktika...

2017. szept. 6. 07:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Kiegészíteném a #6 hozzászólásomat: lehet nem ez a megfelelő út, de a leghatékonyabb.

A forgalmit pedig az emberek 70%-a a kocsiban tartja, szóval kis szerencsével az is visszakerül.

2017. szept. 6. 07:42
 8/9 veterán vas ***** válasza:

Már az is érdekes, hogy Papádnak nincs jogosítványa, de vesz egy autót. Még furcsább, hogy a Te nevedre veszi, miközben neked sincs jogosítványod. Aztán -hogy kerek legyen a sztori- odaadja egy harmadiknak, üzembentartóival. Most szeretnétek visszaszerezni, de már azon töröd a fejed, hogy át akarod irattatni egy másik üzembentartó nevére.

Persze, nincs jogom kételkedni a történet valódiságában, de nagyon furcsállom. ;)

2017. szept. 6. 09:29
 9/9 A kérdező kommentje:
Akik segitettek azoknak koszonom szepen!:)
2017. szept. 7. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!