Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tovább hajthatom így?

Tovább hajthatom így?

Figyelt kérdés
Vezetés közben megjelent a műszarfalon egy kiírás, hogy elenőrizzem az olaj szintet, és egy sárga olajos kanna lámpa. Ezt még nem tettem meg, mert ez az első kocsim, meg időpm se volt rá (munkába kellett mennem). Inkább leállítottam és otthagytam a parkolóban. Vezethetem így tovább, 1-2 napig, vagy mindenképpen töltsem fel az olajat? Az a gond, hogy nem tudom most milyen van beleöntve, szóval csak a teljes olajcsere a megoldás. Ezt egy haverom beígérte hogy elvégzi, de gondolom neki is kell pár nap mire ráér. Nekem viszont addig kéne a kocsi. Egyébként egy golf IV.

2017. szept. 15. 12:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A viszkozitás a különbség.

Az első szám az olaj hideg, míg a második a meleg viszkozitását jelenti.

2017. szept. 15. 14:32
 12/15 anonim ***** válasza:

Nyugi, tölts rá egy kis ajánlott motorolajat (az se baj ha más, mint ami benne van) és mehetsz vele nyugodtan!

20/f

2017. szept. 15. 17:48
 13/15 anonim ***** válasza:
5w-40 sűrűbb MELEGEN, (nem folyik ki a tömítéseken pl.) de nem hűt annyira. 5w-30 hígabb MELEGEN, de pl. az elöregedett hengerfej/szelepfedél tömítésen ki-ki szivároghat... (Szerintem az ideális a 0-ás olaj; 0w-40, 0w-30, mert az a leghígabb HIDEGEN, csak drágább és ritkább...)
2017. szept. 15. 17:49
 14/15 anonim ***** válasza:
Le lehet írni szépen is, hogy az 5W30 és 5W40 keverhető ilyenkor, nem károsítja rövid távon a motort, sőt, jobb ha van benne olaj. Alapvetően nincs is nagy különbség a W30 és W40 között.
2017. szept. 15. 19:20
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, mindenkit felpontoztam!
2017. szept. 16. 00:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!