1/15 anonim válasza:
Kb 20 másodperc lenne ellenőrizni a szintet, és ha kevés ráönteni egy 5w 40 es olajat. Kevés olajjal nem mehetsz.
2017. szept. 15. 13:04
2/15 A kérdező kommentje:
Koszi. Most kerdeztem az elozo tulajt o azt mondja 5w30 van benne. Akkor ilyenkor ugyan azt kell ugye?
Nivópálcával olajszintet ellenőrizz. Ha kigyullad a sárga lámpa, azonnal leállítod az autót és nem indítod be újra. Ha nincs kenése az olajnak (nagyon kevés olaj van a motorban), megfőzöd és nagyobb lesz a kár, mint gondolnád.
Ellenőrizd a szintet és tölts után!
2017. szept. 15. 13:11
4/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Az előző tulaj 5W30-at mondott hogy benne van, de nem ő töltötte újra, ő is csak ellenőrizte a szintet. Viszont ti is, és honlapok is 5W40-et írnak, mint ajánlott. Mit csináljak? Halgassak az előző tulajra, és töltsem újra 5W30-al, vagy pár napi ne használjam, teljes olajcsere, és menjen bele az 5W40?
5/15 A kérdező kommentje:
Mi van, ha 5W40 van benne, és én rátöltök 5W30-at?
Ha sarga olajlampa eg az azt jelenti h alacsony az olajszint de meg nem biztos h tul keves. Ha mar a piros eg akkor baj van az olajnyomassal ami mar nagyon nagyon nagy problema. Eddig meg csak a sarga villant fel tehat egyenlore jo az olajnyomas de attol meg potold minel hamarabb az olajat! Ha masmilyen olajat ontesz ra azzal nincs semmi baj. Fel-egy liter hianyozhat. Osszesen negy es fel kell bele (kb). Ha ratoltesz 5w30at az ugyan ugy kenni fogja a motort. Sokkal fontosabb h legyen kenes es eleg olaj mint h egy keves nem belevalo olaj legyen benne.
2017. szept. 15. 13:37
Hatalmas csörömpölések közepette a 2féle olaj halálra menő küzdelmet fog folytatni, melyik maradhasson benn a motorban.
A vesztes az úttesten végzi a blokk alatt.
2017. szept. 15. 13:37
8/15 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor most feltöltöm öt 5W30-al, aztán amikor haver ráér, teljes oljcsere 5W40-re. Így mehet?
Utolsó! Nem értek a kocsikhoz, nem volt senkinek a családban, nem tudom, mi van ha 2 különböző fajtát keverek össze. Igazából azt se tudom mi a különbség a 30-as és a 40-es között. Azt hittem olyan ez, mintha benzinesbe diesel-t tankolnék...
:D azert nem ilyen dramai a dolog, igen jo lesz h addig igy hasznalod ha tenyleg kozel az olajcsere, de azert feleslegesen ne hajtsd.
2017. szept. 15. 14:04
Emberek mi a különbség az 5W-30 és az 5W-40 között?
Az enyémbe 5W-30 van töltve viszont a járműkönyv a 40-eset ajánlja.
2017. szept. 15. 14:16
Kapcsolódó kérdések: