Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tovább hajthatom így?

Tovább hajthatom így?

Figyelt kérdés
Vezetés közben megjelent a műszarfalon egy kiírás, hogy elenőrizzem az olaj szintet, és egy sárga olajos kanna lámpa. Ezt még nem tettem meg, mert ez az első kocsim, meg időpm se volt rá (munkába kellett mennem). Inkább leállítottam és otthagytam a parkolóban. Vezethetem így tovább, 1-2 napig, vagy mindenképpen töltsem fel az olajat? Az a gond, hogy nem tudom most milyen van beleöntve, szóval csak a teljes olajcsere a megoldás. Ezt egy haverom beígérte hogy elvégzi, de gondolom neki is kell pár nap mire ráér. Nekem viszont addig kéne a kocsi. Egyébként egy golf IV.

2017. szept. 15. 12:55
1 2
 1/15 anonim válasza:
100%
Kb 20 másodperc lenne ellenőrizni a szintet, és ha kevés ráönteni egy 5w 40 es olajat. Kevés olajjal nem mehetsz.
2017. szept. 15. 13:04
 2/15 A kérdező kommentje:
Koszi. Most kerdeztem az elozo tulajt o azt mondja 5w30 van benne. Akkor ilyenkor ugyan azt kell ugye?
2017. szept. 15. 13:08
 3/15 anonim ***** válasza:

Nivópálcával olajszintet ellenőrizz. Ha kigyullad a sárga lámpa, azonnal leállítod az autót és nem indítod be újra. Ha nincs kenése az olajnak (nagyon kevés olaj van a motorban), megfőzöd és nagyobb lesz a kár, mint gondolnád.

Ellenőrizd a szintet és tölts után!

2017. szept. 15. 13:11
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Az előző tulaj 5W30-at mondott hogy benne van, de nem ő töltötte újra, ő is csak ellenőrizte a szintet. Viszont ti is, és honlapok is 5W40-et írnak, mint ajánlott. Mit csináljak? Halgassak az előző tulajra, és töltsem újra 5W30-al, vagy pár napi ne használjam, teljes olajcsere, és menjen bele az 5W40?
2017. szept. 15. 13:31
 5/15 A kérdező kommentje:
Mi van, ha 5W40 van benne, és én rátöltök 5W30-at?
2017. szept. 15. 13:32
 6/15 crudy ***** válasza:
Ha sarga olajlampa eg az azt jelenti h alacsony az olajszint de meg nem biztos h tul keves. Ha mar a piros eg akkor baj van az olajnyomassal ami mar nagyon nagyon nagy problema. Eddig meg csak a sarga villant fel tehat egyenlore jo az olajnyomas de attol meg potold minel hamarabb az olajat! Ha masmilyen olajat ontesz ra azzal nincs semmi baj. Fel-egy liter hianyozhat. Osszesen negy es fel kell bele (kb). Ha ratoltesz 5w30at az ugyan ugy kenni fogja a motort. Sokkal fontosabb h legyen kenes es eleg olaj mint h egy keves nem belevalo olaj legyen benne.
2017. szept. 15. 13:37
 7/15 anonim ***** válasza:
8%

Hatalmas csörömpölések közepette a 2féle olaj halálra menő küzdelmet fog folytatni, melyik maradhasson benn a motorban.

A vesztes az úttesten végzi a blokk alatt.

2017. szept. 15. 13:37
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszi! Akkor most feltöltöm öt 5W30-al, aztán amikor haver ráér, teljes oljcsere 5W40-re. Így mehet?

Utolsó! Nem értek a kocsikhoz, nem volt senkinek a családban, nem tudom, mi van ha 2 különböző fajtát keverek össze. Igazából azt se tudom mi a különbség a 30-as és a 40-es között. Azt hittem olyan ez, mintha benzinesbe diesel-t tankolnék...

2017. szept. 15. 13:40
 9/15 crudy ***** válasza:
:D azert nem ilyen dramai a dolog, igen jo lesz h addig igy hasznalod ha tenyleg kozel az olajcsere, de azert feleslegesen ne hajtsd.
2017. szept. 15. 14:04
 10/15 anonim ***** válasza:

Emberek mi a különbség az 5W-30 és az 5W-40 között?

Az enyémbe 5W-30 van töltve viszont a járműkönyv a 40-eset ajánlja.

2017. szept. 15. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!