Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha a KRESZ vizsgát elvégeztem...

Ha a KRESZ vizsgát elvégeztem egy adott autósiskolánál, akkor folytathatom tovább a tanulmányaimat egy másik iskolánál anélkül, hogy ez a vizsga elveszne?

Figyelt kérdés

Nem biztos, hogy jó kategóriába írtam, ezért elnézést kérek. :D

Szóval, elkezdtem a jogsit egy autósiskolánál, de eléggé megbántam a dolgot, teljesen hülyének nézik a tulajdonosok az embert. Emiatt merült fel bennem a kérdés, hogy folytathatnám a KRESZ utáni résszel egy másik autósiskolánál, vagy újra kellene kezdenem az egészet?

2017. szept. 12. 16:57
 1/2 anonim ***** válasza:
Én három iskolát használtam el. Nem vész el a megszerzett vizsga. Nem is az iskola vizsgáztat.
2017. szept. 12. 17:11
 2/2 anonim ***** válasza:
51%

Ebben igaza van az elsőnek, mert a vizsga központi.

De sajnos nem ilyen egyszerű, nem hülyék az autósiskolák sem.

Meg kell nézni a szerződést, hogy mit írtál alá.

Sok helyen kizárólagos szerződést írattatnak alá, szerencsére én nem így jártam, de azért engem is idegesített, mikor sürgetett a pasi az aláírással, és nem hagyta, hogy elolvassam.

De pl. Debrecenben az Orbánnál, ami egy elég nagy suli, ezt csinálják.

És ez azért gáz, mert annyira sok diákjuk van, és olyan leterheltek az oktatók, hogy a KRESZ vizsga után hónapokat, sőt majd' 2 évet kell várni, hogy legyen oktatód. Eleve 2 éved van befejezni, és ha ebből ők elvesznek egy csomó időt, nem marad elég időd felkészülni, főleg ha csak heti 1x adnak időpontot, annyira nincs oktató.

Szóval aláírod, hogy ott is fogod befejezni náluk, ha mégsem, akkor bánatpénzt fizetsz.

Jól bebiztosítják magukat, így még ha el is mész, mert neked fontosabb a gyorsaság, akkor is behajtják rajtad a pénzt. És mindez teljesen törvényes, hisz aláírtad.

2017. szept. 12. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!