Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ilyen előítéletes,...

Miért ilyen előítéletes, ellenséges a társadalom a motorosokkal szemben?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam KRESZ vizsgán "A" kategóriára. Sikerült, és sokan a következőkkel fogadtak...

1. Miért nem csináltam autóra? (Hadd döntsem már én el, hogy mit szeretnék vezetni)

2. Azonnali hatállyal úgy kezdtek hívni, hogy donor. Mintha mindenki, aki motorra ül, azonnali hatállyal halottnak nyílvánítható.

3. Gratuláltak, majd közölték, hogy ők biztos nem ülnének motorra, mer' az sz.r, a kocsi sokkal jobb.

4. Megkérdezték, hogy milyet veszek, és mondtam, hogy két típus van játékban jelenleg. A Honda CBR 600 F4, és a Suzuki SV 650S. Mintha olyan lesajnálóan néztek volna, hogy itt ez a szegény fogyatékos hülyegyerek, aki meg fog halni, de sokkal jobb lenne neki egy autó, de sötét hozzá.

Nem tagadom, hogy az autó praktikusabb, biztonságosabb, de nekem a motorok iránti vágyakozás egyfajta szerelem nagyon rég óta, és nem kényelmi eszközként szolgál a jármű.

31/F

2017. szept. 14. 10:56
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nem nézem le. Csak az egy más világ. Értem a praktikumát, csak nem szeretem a robogókat. Nem őt nézem le, mert robogózik. Arra magasról teszek. De ne prédikáljon vizet, aki bort iszik! Másképp: ne vagdalkozzon az a torrent ellen két kézzel, akinek otthon a gépén a háttérben fut a kliens!
2017. szept. 14. 13:19
 12/22 anonim ***** válasza:
68%
A filmekben látható vadmotorosok, illetve az útjainkon közlekedő kamikaze sportmotorosok okozzák a motorosok rendkivül negativ megitélését. Aki nem jártad a témában, és nem ért a motorokhoz, az minden motorban csak a donorgyárat látja, vagy a filmekben látható chopperesek jutnak eszükbe, akik bandákban járnak, és megvernek mindenkit.
2017. szept. 14. 13:46
 13/22 anonim ***** válasza:
Szerintem ne az s változatát vásárold hanem az n-t. Kényelmesebb hosszabb útra és sokkal szebb is. Jó kis gépek az biztos.
2017. szept. 14. 14:08
 14/22 anonim ***** válasza:
23%

"Miért ilyen előítéletes, ellenséges a társadalom a motorosokkal szemben?"

Talán mert tettek érte eleget? :D

2017. szept. 14. 14:36
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én még sok motorost nem láttam pl főúton a 90-et betartva menni, persze kivéve a robogók és 50ccm-es kismotorok...

Nekem mindössze ezzel van bajom, ráadásul mi környékünkön kifejezetten sok van, jönnek be az osztrákoktól, főútról lekanyarodás tiszta szerencsejáték, mert egyik irányban van egy kis ív is, és mikor gyorsít ki a motoros 150+-al, hát akkor nem arra számol az ember, hogy egyik pillanatban semmi a következőben meg ott van.

Aztán ha majd egyszer egy motors oldalba kap egy autóst pl, akkor még az autós lesz a hibás, véletlen sem a motoros, aki a sebességhatárokat hírből sem ismeri.

2017. szept. 15. 01:17
 16/22 A kérdező kommentje:

#13 Semmiképp nem akarok csupasz motort, ezért is a CBR, és nem a Hornet. Szeretnék szélvédelmet, és az idomok kényeztetik a szememet. Szóval a naked nálam kiesős. Az SV650-ből is a 2004-es gyártásokkal szemezek, és csak az S változattal. Amúgy igen, bitang jó gépek az SV-k. :)

#15 A Youtube-on találsz egy csatornát, a MotoMadness-t. Ott bőven találsz videót, ahol az autósok elfelejtenek indexelni, vagy csak natúrba telefonál kényelmében. Nem mondtam, hogy motorosok között nincsenek birkák, mert vannak bőven.

2017. szept. 15. 10:58
 17/22 A kérdező kommentje:
Én 50-es motort életemben egyáltalán nem láttam még 90-nel menni, úgyhogy ebben egyetértünk. Max dombon lefelé hátszéllel. :D
2017. szept. 15. 11:00
 18/22 anonim ***** válasza:
91%
Pedig mennek azok az 50esek még 100al is :)
2017. szept. 15. 12:51
 19/22 anonim ***** válasza:
71%

"Én 50-es motort életemben egyáltalán nem láttam még 90-nel menni, úgyhogy ebben egyetértünk. Max dombon lefelé hátszéllel. :D"

Attól függ mennyire ragaszkodunk az 50-hez. 50-es Malagutiban 70-es hengerszettel mértünk 105km/h-t sík úton :D

2017. szept. 15. 14:08
 20/22 A kérdező kommentje:

Bammeg :D :D :D

Nem azt mondtam, hogy nincsenek kirívó esetek, de nem jellemző, hogy mennek 90-et.

Fogalmazzunk úgy, hogy a száguldozás szóról nem egy Yama tzr50 jut eszembe. :D Mondjuk az talán tényleg elmegy üveghangon 100-at! :D

2017. szept. 16. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!