Miért ilyen előítéletes, ellenséges a társadalom a motorosokkal szemben?
Tegnap voltam KRESZ vizsgán "A" kategóriára. Sikerült, és sokan a következőkkel fogadtak...
1. Miért nem csináltam autóra? (Hadd döntsem már én el, hogy mit szeretnék vezetni)
2. Azonnali hatállyal úgy kezdtek hívni, hogy donor. Mintha mindenki, aki motorra ül, azonnali hatállyal halottnak nyílvánítható.
3. Gratuláltak, majd közölték, hogy ők biztos nem ülnének motorra, mer' az sz.r, a kocsi sokkal jobb.
4. Megkérdezték, hogy milyet veszek, és mondtam, hogy két típus van játékban jelenleg. A Honda CBR 600 F4, és a Suzuki SV 650S. Mintha olyan lesajnálóan néztek volna, hogy itt ez a szegény fogyatékos hülyegyerek, aki meg fog halni, de sokkal jobb lenne neki egy autó, de sötét hozzá.
Nem tagadom, hogy az autó praktikusabb, biztonságosabb, de nekem a motorok iránti vágyakozás egyfajta szerelem nagyon rég óta, és nem kényelmi eszközként szolgál a jármű.
31/F
Te egy pava vagy. Egy pavanak repulnie kell. Szabnak kell lennie. Ne hagyd h a burokracia savanyu eszkoze elnyomja a szabadsagodat. A forgalmihatosag lenezo kiegett kepviseloi csak az emberek nyomorgatasaban talalnak oromet mert a lelkuk mar fekete mint a pokol. Szallj! Szallj messzire a suzukival. Legy szabad.
Egyebkent az utakon mar nem ezt fogod tapasztalni.
1. Autó egyértelműen praktikusabb, furcsa 31 évesen B jogsi nélkül A-ra menni.
2. Nem tudom kik mondták ezt, de én egyszer sem kaptam ilyen megszólítást.
3. Sokan félnek tőle és amitől tartanak, azt egészében visszautasítják. Motorozni sokkal jobb, mint autót vezetni (bár még nem ültem sportkocsiban, az vetekedhet vele).
4. Sportmotorok, azokra szokták mondani, hogy donorgyár. Lehet ezért kaptad meg ezt a címet. Én városi és túra motorokat vezettem.
Köszi mindenkinek!
Utolsó:
Voltam B-s jogsin, de félbehagytam, mert számomra az autó soha nem volt szimpatikus jármű. Csak a család, és az emberek "nyomására" kezdtem neki, de gyorsan rájöttem, hogy utálom, és hogy számomra hihetetlenül unalmas. Erre jöttek még akkortájt a kényszerszünetek (különköltöztem egyedül, és másra kellett a pénz) így félbehagytam. És most mikor újra eszembe jutott, hogy kellene jogosítvány, már számításba se vettem az autót. Javarészt egyedül utaznék, egyedül élek, és nem akarom egy dobozba zárni magam. De szeretném megnézni az országot, ahol élek, és mindezt úgy, hogy élvezzem az utat. Ez a története annak, hogy miért egyből az A kategória.
Egyik sem kifejezett sportmotor. A CBR kb. 105 le, az SV pedig 72. Inkább sport-túra.
Na, végre valaki, aki hozzám hasonlóan először az A jogsit csinálja, azt hittem én vagyok az egyetlen :)
29 vagyok, első jogsim, én is kapom mindenkitől az ívet, viszont legalább nem rosszindulattal, vitriolosan, csak poénkodva.
Szarjál bele, vagy ha megkérdezik, hogy "De miééé'?" akkor mondd azt, amit én: "Mer' rákenroll."
29/F
Ezzel nem vagy egyedül. Én is azt hittem, hogy kb. én vagyok az egyetlen, aki így kezdi. :D
Szerintem mi erre születtünk, vagy nem tudom. Ez elég nyomin hangzik, de talán így van. Van egy nagyon szűk felnőtt réteg, aki nem autóval akarja kezdeni. Akkor széles utat! :)
Én aztnem értem,ki az a bizonyos társadalom, aki ezt mondja neked?
Odamegy hozzád egy ismeretlen és elmondja a fentieket? Vagy hogy működik ez? A barátaid voltak? Meg kell válogatni őket.
Nem igazán értem ezeket az általánosításokat.
Munkatársak, ismerősök. Nem komolyan, ők is poénkodni próbálnak, csak érzem. :)
Az ilyen szarkasztikus megjegyzéseket értem, mert én is ilyen típus vagyok. Én is poénnak álcázom, ami sokszor igazából kritika. :D
1 ember van, aki igazán kiverte a biztosítékot. Nevezzük Jenőnek.
Jenő egy alapvetően olyan ember, aki mindent és mindenkit kritizál, aki nem ő. A munkahely miatt viszont egymásra vagyunk "utalva", ő a közvetlen felettesem, így ha kell ha nem, találkozunk. Arrogáns, ki ha én nem típus, de ha nem kell semmit csinálnia, csak a youtube összes videóját megnéznie minden nap, akkor egész jó fej. Ő az, aki ahogy megtudta, hogy motort akarok, egyből ledonorozott, sőt még azt is elmondta mellékes humorként, hogy MO-n hogy működik a donorprogram. Közben egy 50 ccm-es fűkaszával jár dolgozni. Próbáltam emlékeztetni rá, hogy a városban azt a kocsit, amelyik elcsap, azt egyáltalán nem fogja érdekelni hogy egy villanyborotván, vagy egy motoron ülve mész 50-nel. Motorral is be lehet tartani a szabályokat, én is erre készülök!
A hiba az én készülékemben van, nem kellett volna általánosítanom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!